càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries ha participat en Berlín en un congrés internacional sobre cooperatives i models econòmics i socials

  • 26 d’agost de 2019
Cooperatives and the Transformation of Business and Society

Entre el 21 i el 23 d’agost ha tingut lloc en la Universidad Humboldt de Berlín el congrés “Cooperatives and the Transformation of Business and Society”, organitzat per l’ICA – CCR European Research Conference. Entre els participants ha estat la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València.

Aquest congrés internacional ha servit per a discutir el paper de les cooperatives en una societat en constant transformació. Les noves tecnologies, les amenaces al medi ambient i uns mercats cada vegada més interconnectats estan transformant el ritme i els principis de la interacció social. Els negocis cooperatius moderns contribueixen activament a generar canvis fonamentals en l’àmbit econòmic, social i polític. I en eixe procés, el mateix concepte de cooperativisme està sotmés a una contínua renovació i revitalització.

S'ha coorganitzat un taller en el Congrés “ICA-CCR European & Research Conference” celebrat en la Universitat Humboldt, de Berlín, els dies 21 a 23 d'agost de 2019, sobre “New cooperative& law researching hubs in Spain: the Agrifood coops Chair (CatedraCAE), and the Centre of Research in Social Economy Law (CIDES)”, el dimecres dia 21 entre les 9 i les 12 h. En aquest taller s'ha presentat la Càtedra als investigadors de l'Aliança Cooperativa Internacional.

Entre les activitats d'aquest esdeveniment es troba la conferència que va impartir, el dia 22 d’agost a partir de les 16 hores, Pilar Alguacil Marí, directora de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València, sota el títol “L’impacte de les polítiques impositives de la Unió Europea en les cooperatives”, dins d’una sessió dedicada al tractament futur de les cooperatives i la seua regulació.

Tota la informació sobre el congrés es pot consultar en aquest enllaç.