càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Demetrio Ribes assessora a l'Autoritat Portuària de València en el disseny de la reforma de la nova terminal de passatgers

  • 6 de juny de 2022
Port de València

El disseny de reforma manté els elements catalogats per la Càtedra Demetrio Ribes d'arqueologia industrial de la Universitat de València com a peces de valor històric artístic.

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha iniciat les obres de condicionament i adequació de la parcel·la on se situarà la nova terminal pública de passatgers del Port de València. En el plec de condicions del projecte s'ha especificat respectar els elements de l'antiga drassana catalogats com a històrics per la Càtedra Demetrio Ribes d'arqueologia industrial de la Universitat de València i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana.

El projecte s'ha dissenyat tenint en compte l'eficiència energètica amb instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques, retirada de materials contaminants i perillosos, suport de l'economia circular i respecte mediambiental i, a més, la conservació dels elements patrimonials de la infraestructura. Serà un edifici històric i emblemàtic de la València marítima que continuarà prestant servei a la ciutat i a la ciutadania – més de cent anys després de la seua construcció – ara, amb les més modernes tecnologies mediambientals.

Entre les tasques que realitza la Càtedra Demetrio Ribes es troba la realització d'informes i l'assessorament patrimonial a institucions i organitzacions amb l'objectiu de donar a conéixer i aconsellar sobre futures actuacions en elements de l'obra pública, el transport i el patrimoni industrial valencians.