càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Divina Pastora premia als millors treballs Fi de Màster i Tesis Doctorals realitzats sobre activitat física i esport adaptat en el curs 2018-19

  • 28 de febrer de 2020
Image de la noticia

La Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la Universitat de València (CDPDAUV) va celebrar el dia 25 de febrer l'acte públic de lliurament dels Premis que concedeix als millors Treballs Fi de Màster i Tesis Doctorals realitzats en la temàtica d'activitat física i esport adaptat en el curs 2018-19.

L'acte es va realitzar sota la presidència de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre Escrivà i va servir, no sols per a fer lliurament dels Premis, sinó també per a presentar l'evolució de la Càtedra des dels seus inicis l'any 2011 fins a aquest acte de finalització.

El 1r Premi a Tesis Doctorals, dotat amb 1.200 euros, va correspondre a la Tesi “Anàlisi dels indicadors de rendiment competitiu en futbol per a cecs”, presentada per José Martín Gamonales Puerto en la Universidad de Extremadura, en atenció a l'originalitat del treball, així com a la seua dimensió aplicada.

El 2n Premi a Tesis Doctorals, dotat amb 800 euros, va correspondre a la Tesi “L’activitat física de l’alumnat universitari amb discapacitat: correlats sociodemogràfics, psicosocials i de l’entorn; Physical Activity of University Students with Disabilities: Sociodemographic, Psychosocial and Environmental Correlates”, presentada per Joan Úbeda Colomer a la Universitat de València, en atenció al valor de la seua fonamentació teòrica i el rigor i tractament científic del problema abordat en la tesi.

El Premi al Treball Fi de Màster va correspondre al treball “L'esport adaptat en les classes d'Educació Física en Educació Primària: la percepció del professorat dels centres públics de l’Alcoià”, presentat per José Luis Jaén Berbegal a la Universitat de València, en atenció a la seua rellevància i aproximació a l'àmbit educatiu i a l'educació física escolar.

La rectora va voler subratllar la importància dels treballs que han sigut premiats per la seua contribució a la difusió del coneixement en l'àmbit de l'esport adaptat. També destacà la posició de la Universitat de València com a institució acadèmica que ha sigut reconeguda pel seu suport a les persones amb discapacitat.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé García, va felicitar la Càtedra per l'activitat desenvolupada, va mostrar el seu interés a continuar avançant en l'organització d'activitats conjuntes entre l'Ajuntament i la Universitat de València, i el seu compromís per a recolzar en el futur iniciatives que donen una major visibilitat a l'esport adaptat.

La gerent de la Fundació Divina Pastora, Rosa Laparra, va agrair el suport rebut de totes les entitats i persones que han fet possible que aquesta primera Càtedra d'Esport Adaptat a Espanya haja pogut, partint de zero, arribar a uns resultats tan excel·lents. Es va referir a l'acte del passat dia 15 en la plaça de l'Ajuntament de València, on es va celebrar la primera Jornada d'Esport Adaptat com a via d'Inclusió, i que va ser tot un èxit.

Maurice Eckhard, ciclista paralímpic, en representació dels esportistes de la Càtedra i premiat en la IV edició dels Premis, va destacar la labor de la Càtedra en el suport als esportistes i va sol·licitar que es buscara la fórmula perquè la Càtedra tinguera continuïtat.

El director de la Càtedra, el professor José Campos Granell, va presentar una informació detallada de l'evolució de la Càtedra des de la seua creació al desembre de 2011, i va agrair a totes les institucions, associacions i persones que, de l'una o l'altra manera, han col·laborat amb les activitats realitzades al llarg de la seua existència.

Finalment, la vicerectora d'Innovació i Transferència, M. Dolores Real García, va voler destacar la importància que les Càtedres Institucionals tenen per a la transferència de coneixement i la connexió amb la societat. En el cas de la Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat, aquesta labor és especialment rellevant pel suport que suposa a un sector de l'esport que gaudeix de poca visibilitat.

La Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la Universitat de València té com a objectiu el foment de l'estudi, la investigació, els hàbits saludables i el debat sobre l'esport adaptat, així com la transferència de coneixement a les empreses i a la societat civil. També promou els estudis reglats (màster o uns altres), l'organització de seminaris, cursos, conferències i la convocatòria de beques, premis i concursos, tots ells relacionats amb l'esport adaptat.