càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Drets Lingüístics participa en la Universitat d’Estiu de Gandia

  • 19 de juliol de 2019
Image de la noticia

La recentment creada Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València inicia les seues activitats amb la participació en la 36a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia, impartint un curs sobre drets lingüístics i organització territorial.

Els dies 18 i 19 de juliol té lloc, en el marc de la Universitat d’Estiu de Gandia, el curs “Drets lingüístics i organització territorial de l’Estat: Jerarquia o seguretat”, impartit per Vicenta Tasa, directora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València. Aquesta càtedra naix amb la intenció de col·laborar amb institucions, universitats i entitats que treballen a favor dels drets lingüístics amb caràcter multidisciplinari, amb especial atenció a les minories lingüístiques i culturals.

L’objectiu d’aquest curs és oferir una aproximació a la manera en la qual els estats contemporanis responen a la diversitat lingüística autòctona o pròpia, i quina relació té aquesta resposta amb l’organització territorial.

La mateixa Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional de la UV, va impartir, el 18 de juliol a les 17 hores, una conferència sota el títol “Jerarquia lingüística i seguretat lingüística: Espanya i Suïssa”. A més, el curs compta amb la presència de destacats experts com Javier Pérez Royo (catedràtic de Dret Constitucional de la Universidad de Sevilla), Manuel Alcaraz Ramos (Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana), Eva Pons Parera (professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona) i Anselm Bodoque Arribas (professor de Ciències Polítiques i d’Administració de la Universitat de València).

Més informació sobre el curs en aquest enllaç.