càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM Segles XX/XXI organitza una conferència sobre “Autòmats, cíborgs i altres dames” de la directora de cinema Inés París

  • 12 de desembre de 2018
Image de la noticia

La Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM Segles XX/XXI organitza, dins de la seua programació habitual d'activitats, una conferència titulada “Autòmats, cíborgs i altres dames. Cap a una poètica audiovisual feminista" de la cineasta Inés París, que se celebrarà aquest divendres 14 de desembre a les 19:00 h en el Saló d'Actes de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Inés París Bouza és directora de cinema, guionista de cinema i TV. Llicenciada en Filosofia, estudia Art Dramàtic i Direcció escènica. Ha impartit cursos en universitats espanyoles i estrangeres i ha sigut presidenta de l'Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals (CIMA) des de la seua creació en 2006 fins a 2012. És la primera dona a ocupar la presidència de la Fundació SGAE, la societat General d'Autors i Editors d'Espanya, després de dues dècades d'existència.

París va iniciar la seua carrera professional en Televisió Espanyola (TVE), on coneix a Daniela Fejerman, juntament amb qui treballa en els guions dels seus dos primers llargmetratges: Semen, una historia de amor (2005) i A mi madre le gustan las mujeres (2002), amb la qual va obtenir tres nominacions als Premis Goya, entre elles la de Millor direcció novella. En la seua filmografia destaca també la coproducció hispà-anglesa Miguel y William (2007) i els documentals Ellas son África (2010) i Manzanas, pollos y quimeras (2013), a més de les sèries televisives Iguales (TVE, 2011) i El accidente (T5, 2017-2018). L'última pel·lícula que ha dirigit La noche que mi madre mató a mi padre (2016), va obtenir 18 candidatures als Premis Goya.

A l'octubre de 2018 el 27º Festival de Cinema de Madrid va rendir un homenatge a la seua trajectòria professional amb una retrospectiva de les seues obres.

La Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM Segles XX i XXI, dirigida actualment per Giulia Colaizzi i Marina Pastor, sorgeix de la col·laboració entre tres universitats públiques, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i l'IVAM, i pretén ser un focus de recerca, estudi i difusió de l'art visual dels segles XX i XXI. El seu objectiu és animar la reflexió sobre la vida de les imatges tant en el món de l'art com en el de la vida social, inclosa la imaginària.

Més informació en aquest enllaç.