càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Estudis del Còmic organitza un taller de fotocómic amb Carlos Spottorno

  • 17 de juliol de 2019
La Càtedra d'Estudis del Còmic organitza un taller de fotocómic amb Carlos Spottorno

La Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València ha organitzat el taller "Del fotoreportaje a la crònica gràfica", impartit pel fotògraf Carlos Spottorno, en l'Aula de Còmic de la Universitat, els dies 16 i 17 de juliol.

La Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València ha organitzat el taller "Del fotoreportaje a la crònica gràfica", impartit pel fotògraf Carlos Spottorno, en l'Aula de Còmic de la Universitat, els dies 16 i 17 de juliol. Aquest taller analitza l'auge del fotocómic en periodisme, estudiant com els esquemes tradicionals de fotoreportaje perden públic, mentre la novel·la gràfica documental i periodística viu un moment d'esplendor i aporta nous camins al periodisme. En aquest taller es presenta als participants la gènesi d'aquest llenguatge i es duu a terme un exercici pràctic amb el qual poder experimentar d'una manera directa i participativa les diferents fases de creació, a partir d'un reportatge prèviament posat a la seua disposició, treballant les seqüències, el layout, i textos.

Carlos Spottorno (Budapest, 1971) és un fotògraf documental espanyol l'àrea del qual d'interès se centra en temes econòmics, socials i polítics. Llicenciat en Belles arts, després de treballar com a creatiu en una agència de publicitat, es passa a la fotografia en 2001. Des de llavors ha publicat en mitjans nacionals i internacionals, en particular, El País Setmanal. Carlos ha publicat altres cinc llibres: Cercadors d'Història (Blur Edicions), Xina Western (La Fàbrica), Philosophia Naturalis (autopublicado), L'hora de l'esbarjo (en equip, Lünwerg), The Pigs (RM Verlag i Phree) i Wealth Management (RM Verlag i Phree).Guanyador del Kassel Photobook Award 2013. Finalista del Paris Photo Aperture Best Photobook 2013. Esment especial al millor llibre de fotografia PhotoEspaña 2014. Prix Lacritique, Rencontres d’Arles 2014. Premi World Press Photo 2003 i 2015. Euopean Press Prize 2019 Categoria d'Innovació. Diversos American Photography. Finalista en Visa d´Or 2008. Finalista en European Publishers Award 2009 i 2013. Finalista en RM Photobook Award 2013. Beneficiari de l'Ajuda Fundació BBVA a Investigadors i Creadors Culturals 2015. L'editorial Astiberri va publicar en 2016 la novel·la gràfica L'esquerda, realitzat en col·laboració amb Guillermo Abril.

Més informació en l'enllaç.