càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Joan Fuster organitza la XII Jornada “Joan Fuster. Indagació, pensament i literatura”

  • 6 de novembre de 2018
Image de la noticia

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València organitza el pròxim dimarts 13 de novembre la XII Jornada “Joan Fuster. Indagació, pensament i literatura”, que se celebrarà en l'Espai Joan Fuster (C/ Sant Josep, 8 i 10) de Sueca. L'objectiu de l'esdeveniment és l'estudi, revisió i debat entorn d'aspectes específics de l'obra fusteriana, de la seua personalitat i de les matèries que van ocupar un espai destacat en les seues reflexions.

La inauguració serà a càrrec de la Rectora de la Universitat de València Maria Vicenta Mestre Escrivá, l'alcaldessa de Sueca Raquel Tamarit Iranzo i el Coordinador de la Càtedra Joan Fuster Ferran Carbó Aguilar. Al matí estan programades les conferències “Ontologia del moviment: de Montaigne a Fuster, passant per Pla” de Ferran Sáez (Universitat Ramon Llull); “Sorolls secrets de la soledat. Fonaments del pensament crític de Joan Fuster” de Simona Škrabec; i “Per què Fuster no va voler pujar al Penyagolosa? Notes sobre el descrèdit del paisatge” d'Antoni Defez (Universitat de Girona).

 Ja a la vesprada, està programada una visita al Museu Joan Fuster i les conferències “L'assaig com a crítica en Joan Fuster” de Neus Campillo (Universitat de València) i “Joan Fuster, homme de lettres” d'Anacleto Ferrer (Universitat de València). Finalment es té previstos dos tallers pràctics sobre l'arxiu i la biblioteca de Joan Fuster, a càrrec d'Enric Alforja (Centre de Documentació Joan Fuster), i sobre dinamització d'una aula didàctica, per part d'Annabel Calderón (Museu Joan Fuster).

 Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) va ser, sens dubte, un cas modèlic d'escriptor vocacional que va saber convertir en professió una profunda pulsió personal a comunicar-se per mitjà de l'escriptura. El resultat de la seua intensa dedicació va ser dotzenes de llibres, centenars d'articles apareguts en diversos periòdics al llarg d'una trentena d'anys, un cúmul d'anotacions diàries, milers de cartes i de fitxes de treball.