càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra PROTECPOL participa en el I Congrés Iberoamericà de Política Criminal i Violències

  • 11 de juliol de 2019
congreso iberoamericano

Entre el 18 i el 20 de novembre se celebrarà en San José (Costa Rica) el I Congrés Iberoamericà de Política Criminal i Violències. Aquest esdeveniment està organitzat per la Red Iberoamericana de Investigadores en Política Criminal e Instituciones de la Seguridad (POLYSEG), a la qual pertany la Càtedra PROTECPOL de Protecció Ciutadana i Policia Local de València.

La violència com a objecte d’estudi de les ciències penals i com a matèria d’interés de les polítiques públiques enfront del delicte, està presentant en les últimes dècades importants transformacions, tant en la seua fenomenologia com en l’aproximació legal i de seguretat enfront d’aquesta. Els canvis socials i tecnològics contemporanis exerceixen una notable influència en tots els sectors de les relacions socials, i la violència no queda al marge d’aquestes transicions.

Des del mateix concepte de violència, fins a l’associació d’aquest als mons virtualitzats a través de la xarxa de xarxes, passant per la victimització de grups o la que s’exerceix des de o amb connivència de les institucions, aquesta matèria manifesta alts nivells de complexitat material que obliguen a la reflexió en profunditat sobre l’abast tècnic, normatiu i valoratiu d’allò que la violència significa per a les societats del segle XXI i, en particular, per a les que podem incloure sota el paraigua de l’àmbit iberoamericà per les seues innegables especificitats.

El Congrés es desenvolupa en el marc d’activitats de la Red Iberoamericana de Investigadores en Política Criminal e Instituciones de la Seguridad, sorgida sota l’auspici de l’Asociación Universitaria Iberoamericana de Posgrado (AUIP), organització que implica a investigadors de tretze països experts en política criminal, en col·laboració amb la Universidad de Costa Rica -UCR-, la Universidad de Cádiz -UCA-, el Colegio de Abogados y Abogadas de Costa Rica, l’Instituto Latinoamericano de las Naciones Unidas para la Prevención del Delito y el Tratamiento del Delincuente - ILANUD-, la Càtedra de Protecció Ciutadana i Policia Local de la Universitat de València -PROTECPOL- i el suport directe de l’Editorial Jurídica Continental per a la difusió dels resultats del congrés.

El termini de recepció de comunicacions està obert, i s’ha ampliat fins al dia 2 de setembre. Les instruccions per a l’enviament de comunicacions es poden veure en aquest enllaç.