
L’edició digital del diari valencià Las Provincias es va fer ressò el passat 2 de gener d’un estudi sobre allotjaments turístics publicat en el butlletí de l’Observatori Territorial de Cullera, realitzat per la Càtedra Ciutat de Cullera de la Universitat de València.
En la newsletter de l’Observatori Territorial de Cullera, que es va publicar el passat mes de desembre, un dels temes principals va ser l’anàlisi duta a terme per la Càtedra sobre l’evolució de les places d’allotjament turístic en la ciutat de Cullera. Segons aquest estudi, els apartaments continuen predominant com l’opció escollida de manera majoritària pels turistes, registrant un 77% de les places (6.013 d’un total de 7.819). S’ha de destacar també que aquesta estadística no contempla els apartaments no reglats, molts d’ells gestionats per plataformes digitals, i que també suposen una opció molt freqüent.
A molta distància percentual es troba l’opció hotelera, perquè les 1.210 places que es reparteixen els 12 hotels de la ciutat només suposen un 15,5% del total, encara que s’ha registrat un increment d’aquesta opció en les últimes dècades per la construcció de dos nous hotels. No obstant això, ja ha passat una dècada des de l’edificació de l’últim hotel a Cullera.
Finalment, el càmping de la ciutat, amb unes instal·lacions que poden donar cabuda fins a 500 persones, suposa un 6,4% de l’oferta total, que es completa amb les 96 places que es reparteixen els tres hostals i les dues pensions del municipi. Aquestes dades, que abasten el període 1996-2018, demostren la consolidació de la ciutat de Cullera com un dels destins turístics més importants de la costa valenciana, especialment en la modalitat de turisme de sol i platja.
L'estudi pot consultar-se en el butlletí de desembre de l’Observatori Territorial de Cullera, i el reportatge de Las Provincias es pot veure en aquest enllaç.