càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Manuel Alegre participa en la jornada “Cooperatives per un treball digne” amb motiu del Dia Mundial pel Cooperativisme

  • 12 de juliol de 2019
Dia Mundial pel Cooperativisme

La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) va organitzar el passat 2 de juliol, en l'IVAM de València, la jornada commemorativa del Dia Mundial del Cooperativisme de 2019, que se celebra a tot el món el primer dissabte del mes de juliol.

L'esdeveniment té el seu origen en el missatge que anualment difonen de manera conjunta l'Organització de Nacions Unides (ONU) i l'Aliança Cooperativa Internacional (ACI). Enguany, les cooperatives de tot el món, com a empreses centrades en les persones i caracteritzades per un control democràtic que dóna prioritat al desenvolupament humà, se sumen al repte de contribuir a un futur en el qual hi haja treball digne per a totes les persones.

La jornada pren com a fil conductor el lema triat cada any per la ACI per al seu missatge. En 2019, coincidint amb el centenari de l'Organització Internacional del Treball (OIT), el lema és “Cooperatives per un treball digne”
L'acte va comptar amb una conferència inaugural sobre l'impuls de la justícia social i la promoció del treball decent a través del cooperativisme, a càrrec de Joaquín Nieto, director de l'Oficina de la OIT per a Espanya. La sessió es va completar amb un panell en el qual participaran Manuel Alegre, professor titular de Dret del Treball de la Universitat de València; Ana Company, directora de la Fundació Florida i responsable del Projecte Llança-T per a la reincorporació de dones al mercat laboral; i Marcos Garcés, sociòleg, cooperativista i agricultor professional per vocació.

L'edició del Dia Mundial del Cooperativisme de 2019 va ser patrocinada per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i de l'asseguradora Agropelayo, i la col·laboració de la  Diputació Provincial de València i Caixa Popular. Durant l'acte es va retre homenatge a la trajectòria de tres cooperatives valencianes: Grup Sorolla Educació, Neteges Colimsi i Rural Sant Vicent Ferrer de Benaguasil.

Imatges: