càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Nova reunió entre la Càtedra DEBLANC i els Jutges i Fiscals de Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals

  • 18 de juny de 2018
reunion castellon

Com ja succeïra fa uns dies a València, els membres de la Càtedra DEBLANC de la Universitat de València es reuniren a Castelló amb els Jutges i Fiscals encarregats de combatre el blanqueig i els delictes econòmics.

La Càtedra DEBLANC segueix amb el seu programa de trobades amb els principals agents responsables de perseguir els delictes econòmics en la Comunitat Valenciana. Si fa uns dies va tindre lloc una reunió amb el Jutge Degà i els Fiscals en la ciutat de València, aquesta vegada l’escenari va ser la Ciutat de la Justícia de Castelló, on novament es va produir, el passat 15 de juny, aquesta presa de contacte inicial i la posada a disposició de jutges i fiscals de tots els coneixements i eines de les quals disposa la càtedra.

Entre aquestes eines es troben les tasques de formació que realitza la càtedra, destinades de forma prioritària a jutges i fiscals, encara que també poden fer ús d’elles altres cossos que col·laboren amb l’administració de justícia. El principal objectiu d’aquesta formació és tractar que els serveis públics puguen anar un pas per davant dels delinqüents econòmics, raó per la qual és necessari dotar-los d’un ampli coneixement en, per exemple, utilització de grans volums de dades, anàlisi dels mateixos o aprenentatge en la detecció de patrons.

L’aplicació de les noves tecnologies relacionades amb la lluita contra el frau econòmic ha de resultar en una optimització del treball de l’administració i una gestió més adequada i eficient dels recursos al seu abast, de la mateixa manera que l’especialització i l’aprenentatge continu dels membres de la Càtedra DEBLANC pot ser de gran ajuda a l’administració de justícia de la Comunitat Valenciana.