University of Valencia logo Logo Central Service for Experimental Research (SCSIE) Logo del portal

Nou sistema per a anàlisi de cations i anions en la secció de Espectroscopía atòmica i Molecular

  • October 4th, 2021
Nou sistema per a anàlisi de cations i anions en la secció de Espectroscopía atòmica i Molecular

La secció de Espectroscopía Atòmica i Molecular del SCSIE ha adquirit un sistema automàtic per a anàlisi d'anions i cations. Es tracta d'un sistema analític d'altes prestacions per a anàlisis de recerca i determinació en rangs des de nanogramos/litre fins a percentatges.

Amb aquest sistema, es podran determinar halògens i S en compostos de coordinació, realitzar especiació de metalls com Cr, As, Es, S, Fe i Hg i la seva posterior determinació de traces en l'equip de ICPMS que ja hi ha en la secció, en mostres biològiques i químiques.

L'equipament científic de la secció es completa amb una ampliació preparativa per a realitzar l'extracció i síntesi de mostres mitjançant forn de microones d'alta pressió i temperatura que ja hi ha en la secció des de l'any 2016 i que està utilitzant-se com a sistema de digestió de mostres per a posterior determinació per ICPMS.

La instrumentació està situada en la Secció de Espectroscopía Atòmica i Molecular del SCSIE, al Campus de Burjassot-Paterna i ha estat cofinançada per la Universitat de València amb càrrec al fons FEDER en el programa operatiu pluriregional d'Espanya, liderat pel catedràtic d'Universitat, Carlos Gómez.

Images: