Logo de la Universitat de València Logo Centre de Formació i Qualitat Logo del portal

Obert el termini d'inscripció al MOOC "Los parásitos en los alimentos: tan pequeños y desconocidos como dañinos"

  • 24 d’abril de 2020
MOOC

El Servei de Formació i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València ofereix a la comunitat universitària i al públic en general la primera edició d'aquest curs online en obert, accessible a través de la plataforma internacional MiríadaX per a cursos MOOC. Els participants en el curs tindran l'oportunitat de gaudir, de forma gratuïta, d'accés a tots els continguts del curs i als test d'avaluació.

Els paràsits en els aliments, tan petits i desconeguts com nocius, poden presentar-se en productes alimentaris com a contaminants de l’aigua i de productes vegetals i com a propietats dels productes càrnics i piscícoles. Es coneix com es transmeten aquests paràsits, com poden ser diagnosticats i sobre tot, com es pot evitar que t’infecten; alguns poden ser mortals.

El curs, que començarà el 4 de Maig de 2020, s’inicia amb una introducció sobre els conceptes bàsics de parasitologia i parasitologia alimentària. Abordem tots els grups de paràsits transmissibles a través dels aliments: paràsits contaminants d’aigües i verdures i paràsits de productes propis de productes càrnics i piscícoles, a més de paràsits deteriorants i artròpodes d’interès alimentari. La cada espècie paràsita s’explica el seu cicle biològic, forma de transmissió, diagnòstic etiològic i / o molecular, així com les mesures profilàctiques, incloent la participació potencial a la transmissió del manipulador personal alimentari, i del seccionament culinari óptims delits, per evitar consumidor Molt llarg de tots els temes, a més del mòdul final, de l'òleg dels que consta el curs, és informació de les qüestions epidemiològiques dels principals interès dels paràsits més rellevants, atenent tant al seu poder patògen, la seva distribució geogràfica. , com a prevalença humana..

L'elaboració del curs ha estat a càrrec d'un equip de professors coordinat per Màrius Vicent Fuentes i Ferrer, professor del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València, en el marc de les convocatòries de cursos MOOC oberta pel SFPIE. La producció dels vídeos que conformen el curs ha anat a càrrec del personal tècnic de la Unitat d'Innovació Educativa del SFPIE i els enregistraments s'han dut a terme a les seues instal·lacions.

El curs s'allotja a la plataforma MiríadaX, la de major difusió i impacte de MOOC al món hispanoamericà, gràcies a un conveni subscrit entre la Universitat de València i la pròpia plataforma, de manera que els MOOC produïts per la nostra universitat siguen accessibles pel major nombre de persones. L'alumnat que finalitze el curs amb èxit tindrà la possibilitat d'obtenir un certificat que així ho acredite.

Els vídeos que conformen el curs també estan disponibles al canal de YouTube UV-SFPIE a la llista de reproducció "MOOC Parásitos en alimentos".

Llista d'enllaços: