GeneralitatCIDECSICUV Logo del portal

Ecology Day 2020

  • 14 de setembre de 2020
Image de la noticia
Autor: Alejandro Zarco

Cada 14 de setembre des de 2016 celebrem el Dia de l'Ecologia, que promou iniciatives mundials en matèria d'ecologia amb la perspectiva d'acostar-la a la societat i ressaltar la seua importància en la nostra vida diària.

La data, el 14 de setembre, honra el dia en què Ernst Haeckel va publicar Ökologie und Chorologie en 1866. La Societat Portuguesa d'Ecologia (SPECO) junt a la European Ecological Federation (EEF) són els encarregats de coordinar la iniciativa Ecology Day des de 2017.

En aquest marc, el Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE) vol posar en aquest dia el focus sobre un dels grans desafiaments ambientals i socioeconòmics que se cernen sobre les zones àrides, semiàrides i subhúmides seques, la Desertificació. A través d'una il·lustració figurativa "Greening and browning: Desertification challenges" es vol ressaltar el paper de les activitats humanes en l'acceleració dels processos de degradació de terres en aquestes zones tan fràgils, que ocupen més de 6.100 milions d'hectàrees. Aquesta degradació comporta l'alteració tant de l'estructura com de la composició biològica dels ecosistemes, que comporta una deterioració en les seues funcions i, en conseqüència, en els béns i serveis ambientals que ens presten.

 

CIDE Comunicació