Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

La secció sindical de CGT-PV de la Universitat de València convoca vaga general feminista el 8 de març.

LA SECCIÓ SINDICAL DE CGT-PV DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA fa una crida a la comunitat universitària perquè participem en la VAGA GENERAL FEMINISTA DEL PROPER 8 DE MARÇ.

Novament, les assemblees de dones de tot el territori de l'Estat criden a la convocatòria de vaga feminista per al proper 8 de març.

  • Una vaga que vol visibilitzar la greu càrrega de treball que les dones realitzem en l'àmbit de les cures sense que se'ns reconega, perquè eixa és la millor forma en què el capitalisme s'apropia del 100% del benefici que generem.
  • Una vaga que denuncia els rols patriarcals de dona, que intenten convertir-nos en subjecte d'un consumisme absurd, i per al qual, damunt, són explotades majoritàriament altres dones d'altres territoris.
  • Una vaga que lluita per la igualtat real en l'accés a la cultura.
  • Una vaga que lluita per la desaparició de sectors masculinitzats i feminitzats dins de la formació, divisió que permet que siguen millor o pitjor reconeguts determinats llocs de treball pel simple fet de “ser cosa d'homes”.
  • Una vaga que també abasta la vaga general laboral, a la qual estem cridades totes les persones de tots els sectors, en la qual reivindiquem les enormes discriminacions que patim les dones, des del no reconeixement de sectors on el nostre treball és majoritari, fins als assetjaments i abusos als quals en tantes ocasions estem sotmeses únicament pel fet de ser dones.

 

La Universitat de València no és aliena a totes aquestes discriminacions, i bona prova d'açò van ser les denúncies que estudiantes de la Facultat de Filosofia van realitzar el novembre passat, i la constància, en les posteriors assemblees, que ni era un fet aïllat, ni la patien solament les estudiantes, sinó que s'estenia a les persones que treballem per a la Universitat.

I no volem excloure, ni de les reivindicacions ni de la crida, a aquelles persones que, encara que no sent personal directe de la Universitat, comparteixen amb nosaltres el treball cada dia, patint major discriminació a través de les empreses externalitzades, cada vegada més poderoses, cada vegada més despersonalitzades, cada vegada més explotadores.

Per això, des de la Secció Sindical de CGT de la Universitat de València, us cridem a fer vaga el proper 8 de març DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA.

 

PERQUÈ SI NOSALTRES PAREM ES PARA EL MÓN.

 

Així mateix us animem a acudir i participar en tots els actes que es duran a terme al llarg de la setmana d'agitació convocada per l'Assemblea de Dones de València, que començaran el dia 1 de març i conclouran amb la vaga del dia 8.

 

  

 

 

CGT-PV Universitat de València

Llista d'enllaços: