Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

.
.
.

Jornades 80 Aniversari de la Federació “Mujeres Libres”

  • 23 de juny de 2017

Amb motiu de la commemoració del 80 Aniversari (1937-2017) de la constitució de la Federació de "Mujeres Libres", la Confederació General del Treball (CGT) va a celebrar unes Jornades de Formació i la publicació de les Actes, en les quals analitzem aquest esdeveniment transcendental en les lluites de les dones per la igualtat en el nostre país i a nivell internacional.

Les Jornades tindran lloc durant els dies 8, 9 i 10 de setembre de 2017 en el Centre Cultural Casa del Rellotge, Passeig de la Chopera nº 6 i 10 de Madrid, tenint com a objectius analitzar el que va suposar en la seua època, els efectes que va produir i l'actualitat dels missatges del singular moviment "Mujeres Libres".

En aquest 80 Aniversari (1937-2017), tornem a commemorar la constitució de la Federació de "Mujeres Libres" a través de la celebració d'unes JORNADES Confederals i la publicació de les Actes, en les quals analitzarem aquest esdeveniment transcendental en les lluites de les dones per la igualtat, des d'una perspectiva de classe i en el context global del moviment llibertari per la transformació social.

Les Jornades versaran sobre l'anàlisi dels precedents que van fer possible l'aparició d'una organització tan avantguardista i avançada com va ser Dones Lliures; la transcendència del seu treball tant en el terreny intel·lectual com en l'aplicació de les seues idees i finalment la vigència del llegat del singular moviment DONES LLIURES.

Les Jornades tindran com a ponents a historiadores i investigadores tan significatives com Martha Ackelsberg, Laura Vicente, Antonina Rodrigo, Carmen Agulló, Dolors Marín i Yanira Hermida.


L'apartat de PRESENTACIÓ DE COMUNICACIONS queda obert a la participació de totes aquelles persones, centres d'estudis, grups de treball o col·lectius que estiguen treballant o investigant en temes que al·ludisquen a MUJERES LIBRES, a l'actualitat de les seues propostes i missatges i a l'avui de l'anarcofeminisme, i que desitgen transmetre els seus treballs o experiències en aquestes Jornades que posteriorment es publicaran en les Actes.

El format i l'extensió de les Comunicacions és lliure, podent ser en paper, en format audiovisual, gràfic...

Des de la Secretaria de la Dona de la CGT, us convidem a participar en aquestes Jornades i també us animem a presentar Comunicacions sobre les vostres recerques.

Us preguem que la presentació de les Comunicacions ens les feu arribar abans del 15 de juliol de 2017 al correu: sp-mujer@cgt.org.es amb l'assumpte: COMUNICACIONS 80 ANIVERSARI MMLL.


Rebeu una cordial salutació.

Paula Ruiz Rosegue.
Secretària de la Dona de la Confederació General del Treball (CGT)

 

 

Llista d'enllaços: