Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

1 de maig 2023; Contra la pèrdua de poder adquisitiu, la precarietat i la sinistralitat laboral

  • 21 d’abril de 2023
Image de la noticia

 

Benvolguts companys i companyes;

Queda poc per a tornar a eixir als carrers en un nou primer de maig; dia internacional de les persones treballadores i, des de CGT-València, fem una crida a participar en la manifestació que eixirà a les 11.30 hores des de la Plaça de Sant Agustí de València.

En aquest 1 de maig de 2023 existeixen molts motius per a eixir al carrer i des de CGT volem denunciar “La pèrdua de poder adquisitiu, la precarietat i la sinistralitat laboral”, a les quals ens estan sotmetent els governs i la patronal.

Una jornada de commemoració en la qual recordem a totes i tots aquells companys i companyes que han lluitat al llarg de la història per aconseguir els drets amb els quals hui comptem la classe treballadora i que, en molts casos, van pagar amb la seua vida. Per part nostra, també és un dia de lluita, en el qual reivindiquem els drets que encara hui, malgrat tot, ens queden per aconseguir i que se'ns neguen des de les cúpules polítiques i econòmiques, les quals regeixen des de fa molt de temps l'esdevenir del món en el qual vivim.

En CGT lluitem des dels nostres centres de treball contra un sistema que ens explota i que fa que cada vegada els rics siguen més rics i els pobres siguem més pobres. Els sindicats del règim continuen pactant convenis de misèria. Hui dia, tenir un treball no et garanteix comptar amb els suficients recursos com per a poder portar una vida digna. Tant és així, que moltes famílies al nostre país intenten subsistir amb salaris de misèria procurant cobrir les necessitats bàsiques. Treballs mal pagats, en condicions lamentables, que ens aboquen a la precarietat i a la sinistralitat. Els accidents de treball augmenten de manera considerable, i és que en les tres últimes dècades ja han mort més de 41.000 treballadors i treballadores, a causa d'aquestes condicions de precarietat en les quals ens obliguen a treballar.

Per tot això, aquest primer de maig et convidem a alçar la veu una vegada més juntes contra la pèrdua del poder adquisitiu, contra la precarietat i contra la sinistralitat laboral.

Visca el primer de maig!

Visca la lluita de la classe obrera!

Visca la Confederació!

 

Secretariat Permanent de la Federació Local de València


 

Queridos compañeros y compañeras;

Queda poco para volver a salir a las calles en un nuevo primero de mayo; día internacional de las personas trabajadoras y, desde CGT-València, hacemos un llamamiento a participar en la manifestación que saldrá a las 11:30 horas desde la Plaza de San Agustín de València.

En este 1 de mayo de 2023 existen muchos motivos para salir a la calle y desde CGT queremos denunciar “La pérdida de poder adquisitivo, la precariedad y la siniestralidad laboral”, a las que nos están sometiendo los gobiernos y la patronal.

Una jornada de conmemoración en la que recordamos a todas y todos aquellos compañeros y compañeras que han luchado a lo largo de la historia por conseguir los derechos con los que hoy contamos la clase trabajadora y que, en muchos casos, pagaron con su vida. Por nuestra parte, también es un día de lucha, en el que reivindicamos los derechos que aún hoy y a pesar de todo nos quedan por conseguir y que se nos niegan desde las cúpulas políticas y económicas, las cuales rigen desde hace mucho tiempo el devenir del mundo en el que vivimos.

En CGT luchamos desde nuestros centros de trabajo contra un sistema que nos explota y que hace que cada vez los ricos sean más ricos y los pobres seamos más pobres. Los sindicatos del régimen siguen pactando convenios de miseria. Hoy en día, tener un trabajo no te garantiza contar con los suficientes recursos como para poder llevar una vida digna. Tanto es así, que muchas familias en nuestro país intentan subsistir con salarios de miseria procurando cubrir las necesidades básicas. Trabajos mal pagados, en condiciones lamentables, que nos abocan a la precariedad y a la siniestralidad. Los accidentes de trabajo están aumentando de forma considerable, y es que en las tres últimas décadas ya han muerto más de 41.000 trabajadores y trabajadoras, a causa de esas condiciones de precariedad en las que nos obligan a trabajar.

Por todo ello, este primero de mayo te invitamos a alzar la voz una vez más juntas contra la pérdida del poder adquisitivo, contra la precariedad y contra la siniestralidad laboral.

¡Viva el primero de mayo!

¡Viva la lucha de la clase obrera!

¡Viva la Confederación!

Secretariado Permanente de la Federación Local de València