Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

21O - Projecció del documental "Aqui estamos" i trobada amb el seu director, Javier Ríos

  • 19 d’octubre de 2021
Image de la noticia

PROJECCIÓ I DEBAT

Dijous 21 d'octubre a les 19 hores.

Casa del Mar (La Patacona), avinguda Vicent Blasco Ibáñez 8, Alboraia

L'actor i director Javier Ríos presentarà el seu cinqué documental “Aquí estamos", un llargmetratge realitzat a les Illes Canàries, enmig d'una crisi migratòria agreujada per l'emergència sanitària de la COVID-19. Amb el testimoniatge de catedràtics i experts de la Universitat de la Llacuna (ULL), advocades expertes en Dret Internacional; Juan Carlos Lorenzo, coordinador de la Comissió Europea d'Ajuda al Refugiat a Canàries; i Iratxe Serrano, Directora General de Protecció a la Infància i la Família.

El documental aprofundeix en la problemàtica migratòria a través d'una anàlisi objectiva dels marcs reguladors europeus, les relacions geopolítiques entre Europa i Àfrica, els processos burocràtics de les institucions al càrrec i testimoniatges de primera mà de persones migrants.

“Priven de llibertat a persones migrants que no han comés cap delicte. Imaginen-se que a vostés, per no posar-se la màscara els priven de llibertat 60 dies, ens semblaria a tots surrealista”, apunta Loueila Mint, advocada i experta en lleis d'estrangeria, sobre les retencions il·legals a Canàries, i continua “Tenen dret a circular lliurement, igual que tu i igual que jo. Tenen el seu passaport complet en vigor i tenen un bitllet d'avió”.


PROYECCIÓN Y DEBATE

Jueves 21 de octubre a las 19 horas.

Casa del Mar (La Patacona), Avenida Vicent Blasco Ibáñez 8, Alboraia

El actor y director Javier Ríos presentará su quinto documental “Aquí Estamos”, un largometraje realizado en las Islas Canarias, en medio de una crisis migratoria agravada por la emergencia sanitaria de la COVID-19. Con el testimonio de catedráticos y expertos de la Universidad de La Laguna (ULL), abogadas expertas en Derecho Internacional; Juan Carlos Lorenzo, coordinador de la Comisión Europea de Ayuda al Refugiado en Canarias; e Iratxe Serrano, Directora General de Protección a la Infancia y la Familia.

El documental ahonda en la problemática migratoria a través de un análisis objetivo de los marcos regulatorios europeos, las relaciones geopolíticas entre Europa y África, los procesos burocráticos de las instituciones al cargo y testimonios de primera mano de personas migrantes.

“Privan de libertad a personas migrantes que no han cometido ningún delito. Imagínense que a ustedes, por no ponerse la mascarilla les privan de libertad 60 días, nos parecería a todos surrealista”, apunta Loueila Mint, abogada y experta en leyes de extranjería, sobre las retenciones ilegales en Canarias, y continúa “Tienen derecho a circular libremente, igual que tú e igual que yo. Tienen su pasaporte completo en vigor y tienen un billete de avión”.