Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

Acció Global per el Clima

  • 23 d’abril de 2020
Cartel Acció Global per el clima

La Confederació General del Treball (CGT) ha manifestat, a través d'un comunicat, el seu suport i participació a les activitats i actes organitzats amb motiu del Dia de la Terra per a aquesta setmana.

La CGT s'uneix a les reivindicacions de ‘Fridays for Future’, ‘Aliança pel Clima’ i ‘2020 Rebel·lió pel Clima’, unes mesures imprescindibles per a impulsar la justícia climàtica en el retorn a una nova normalitat després de la crisi originada per l'expansió de la pandèmia de Covid-19. En aquest sentit, la CGT comparteix amb aquestes organitzacions i moviments pel clima la necessitat urgent de conjuminar esforços per a fer front al virus i les seues repercussions sanitàries i socials, que sens dubte incidiran en major mesura en la població més vulnerable.

Aquests col·lectius participaran en diverses mobilitzacions virtuals els dies 22, 23 i 24 d'abril, a fi de traslladar la idea que aquesta crisi ha posat en evidència que l'actual model de producció i consum no és viable ni per a les persones, ni per al planeta. És necessari, per tant, aconseguir la conscienciació de les persones quant a la protecció dels recursos naturals.

Des de CGT insisteixen que és ara, aquest moment, quan cal actuar de manera contundent per a articular una alternativa per a salvar el clima i la vida tal com la coneixem. Per això, mostra el seu total acord amb els col·lectius que des de fa molt temps vénen exigint als Governs dels Estats que no es poden permetre el luxes d'esperar més temps per a posar en marxa mesures contra el canvi climàtic.

Per tot això, CGT a més de sumar-se a aquesta iniciativa també realitza una crida a tota la societat perquè participe i col·labore durant aquests dies en totes les activitats en defensa del clima i del nostre planeta.

ACCIÓ GLOBAL PER EL CLIMA. Manifest