University of Valencia logo Logo Trade Union Section - Confederation for Labour in the Valencian Country Logo del portal

.
.
.

VAGA FEMINISTA 8 DE MARÇ 2018

  • March 7th, 2018
VAGA 8 MARÇ

Aquest 8 de març de 2018 el conjunt del Moviment Feminista ha convocat una VAGA GENERAL FEMINISTA DE 24 HORES, aquesta iniciativa es suma a la campanya de la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món.

La CGT és una de les organitzacions que ha convocat la VAGA GENERAL DE 24 HORES el 8 de març.

Está registrada davant del Ministeri de Treball i Seguretat Social, segons amb el RD Ley 17/ 1977 de 4 de març sobre relacions de treball, per tant la vaga es TOTALMENT LEGAL. De fet estem negociant en totes les empreses i administracions els serveis mínims.

La CGT ens posicionem al costat de les dones. Us convoquem per paralitzar tota la societat des de quatre àmbits: llars, consum, estudis i treballs de tot tipus.

Fem una crida a tota la comunitat universitària perquè secunde la vaga el 8 de març.

 “SENSE NOSALTRES NI ES PRODUEIX NI ES REPRODUEIX”

  •          Denunciem la mercantilització que ens explota i esclavitza, la precarietat de les nostres vides, sent especialment cruel en les vides i la discriminació envers les dones.
  •          Denunciem que a les dones, se’ns dificulte doblement l'accés a l'ocupació, no volem més ocupació precària, temporal, jornades parcials i horaris incompatibles amb el treball de cures que se'ns imposen. Exigim que s'acabe amb la bretxa salarial, la desigualtat en les pensions, l'assetjament sexual i per raó de sexe en els centres de treball.
  •          No poden continuar les violències masclistes i del mercat que ens tracten com objectes, possessions del mercat, dels homes que ens violen, assetgen, maltracten i assassinen, que emmalalteixen i incapaciten les dones per viure. Però també de les institucions i les seves lleis que reprodueixen actituds i conductes masclistes. Denunciem les lleis per no garantir el dret al fet que totes les vides siguen sostingudes sense discriminar cap. Exigim respecte social i que l'Església no seguixca incidint ,ni volent controlar les nostres vides.
  •          Volem un sistema educatiu que reconega tota la nostra diversitat, com a dones lesbianes, bisexuals, transexuals, intersexuals, sense gènere, queers +; Volem drets sexuals i reproductius per a totes.
  •          Volem tenir una sanitat pública i de qualitat que no tracte com malalties la vida de les dones, la seva menstruació, els seus embarassos, la seva menopausa. Que la medicina dels homes reconega i respecte els nostres cossos i les nostres vides.
  •          Les dones ens declarem insubmises de les fronteres que sostenen el racisme, els CIE, i les deportacions de vides
  •          Volem que es nomenen i s'equipare el valor en tots els treballs que sostenen les nostres vides: el treball domèstic i de cura, en particular, aquell que realitzen les dones esclavitzades en el règim especial de treballadores de la llar; i el treball reproductiu, de la vida i de la resposta social a la precarietat.

 

Dones emigrants, preses, diverses funcionals, de tots els sectors productius i reproductius, juntes en els col·lectius socials de classe cridem:

Sense nosaltres no hi ha ni producció ni reproducció. Volem fer vaga per aturar el món.

 

També la Universitat es mobilitza.

ON ESTEM LES DONES A LES SEUES INVESTIGACIONS?

No ens trobem enlloc. Ni als seus llibres, ni als seus temaris, ni en les seues conferències, ni als seus departaments, ni en les seues acadèmies, ni en les seues investigacions. No ens trobem. Nosaltres, les dones, que portem un llarg recorregut d’invisibilització i, encara ara, no ens trobem. Volem denunciar aquesta situació, més que premeditada i consentida, amb la qual el sistema perpetua l’opressió cap a les dones, opressió que s’aguditza amb les dones racialitzades i/o migrants, amb les que tenen sexualitats que escapen de l’heteronormativitat, amb les que tenen diversitats funcionals, amb les de classes treballadores, i amb tota la gamma d’opressions que es creuen al cos de les dones.

No volem més classes magistrals fetes per homes i per a homes, on només predomina la presència masculina i el seu paper als diferents processos socials, culturals, econòmics, polítics, històrics i científics.

Nosaltres també som i hem sigut metgesses, científiques, polítiques, historiadores, filòsofes, escriptores, músiques, artistes, creadores i un infinit etcètera. I on estem? No ens trobem.

#OnEstemLesDones #DóndeEstamosLasMujeres #VagaFeminista #8M

FEM UNA CRIDA A LA VOSTRA PARTICIPACIÓ TANT EN LA VAGA COM EN ELS ACTES QUE ES FARAN AL LLARG DE TOT EL DIA. NECESSITEM SORORITAT I RECÒRRER JUNTES EL CAMÍ PER FER FRONT A TANTS OBSTACLES.

 

ELS HO DEBEM A LES DONES QUE LLUITAREN ABANS, ENS HO DEBEM A NOSALTRES MATEIXES I ELS HO DEBEM A LES NOSTRES FILLES.

“SENSE NOSALTRES NI ES PRODUEIX NI ES REPRODUEIX” 

 


CGT-PV UV

 

Links: