University of Valencia logo Logo Trade Union Section - Confederation for Labour in the Valencian Country Logo del portal

Fridays For Future València alça la veu pels refugiats climàtics

  • May 16th, 2019
Image de la noticia

Els joves i estudiants valencians de Fridays For Future eixim de nou el divendres 17 als carrers. La setmanal concentració pel clima tindrà lloc a les 18:00h en la Plaça de la Verge i farem èmfasi en la problemàtica dels refugiats climàtics.

Quan es parla del canvi climàtic, normalment els conceptes que la majoria de persones associen són la contaminació, l'augment de les temperatures, el derretimiento dels pols, la pluja àcida... No obstant açò, existeix una realitat més desconeguda però que afecta a milions de persones a tot el món i que en el futur s'intensificarà: els refugiats climàtics o  desplaçats pel canvi climático.la agència de Nacions Unides per al refugiat calcula que en els pròxims 50 anys entre 250 i 1.000 milions d'éssers humans abandonaran la seua llar a causa del canvi climàtic.

Des de Fridays For Future València volem posar en relleu aquesta problemàtica i alertem sobre la necessitat de dur a terme mesures de mitigació reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle i d'adaptació de les ciutats i infraestructures fent-les més resilientes als canvis. A més considerem necessari que la legislació internacional i estatal canvie perquè es reconega les causes climàtiques per a concedir l'estatut de refugiat.

Per tot açò us esperem el divendres 17 de maig a les 18 hores en la Plaça de la Verge de València per a alçar la veu pels refugiats climàtics.  

Finalment, avancem que el pròxim 24 de maig tindrà lloc la segona Vaga Global pel Clima. A València convoquem una manifestació que eixirà a les 18:00h des de la Plaça de la Verge i recorrerà els carrers per a reivindicar la justícia climàtica i la necessitat de declarar l'estat d'emergència climàtica.