University of Valencia logo Logo Trade Union Section - Confederation for Labour in the Valencian Country Logo del portal

.
.
.

CGT convoca per la derogació de les reformes laborals

27 april 2021

Els anarcosindicalistes fixen més accions per als dies 13 i 27 de maig en les principals ciutats de l'Estat espanyol.

Les Reformes Laborals no han creat ocupació de qualitat i només han aportat més sofriment a la classe treballadora, cada dia més desposseïda de dret.

 

La Confederació General del Treball (CGT) ha iniciat una campanya de mobilitzacions contra les Reformes Laborals del PSOE (2010) i del PP (2012) i per a exigir al Govern de PSOE-Unides Podem el compliment de les seues promeses electorals quant a la derogació íntegra de la Reforma Laboral de Rajoy. En aquest sentit, la CGT ha recordat que el passat dia 20 d'abril es van complir 11 mesos de la signatura de PSOE, Unides Podem i Bildu amb la qual acordaven derogar íntegrament aquest paquet de mesures contra la classe treballadora posada en marxa pel Partit Popular fa 9 anys.

CGT considera que les dues Reformes Laborals dels dos grans partits de la “democràcia” només han servit per a augmentar el sofriment a la classe treballadora. Ambdues han fomentat el treball fem, han donat més poder a la classe empresarial i han contribuït a reforçar les bases d'un mercat laboral més inestable, precari i on la persona treballadora està cada vegada més desprotegida davant les adversitats del mateix i la situació socioeconòmica de cada moment, com s'ha pogut comprovar en aquest últim any amb la pandèmia de Covid-19. A més, CGT incideix en el fet que aquestes Reformes Laborals són les causants de l'elevant índex de persones que perden la vida mentre li l'intenten guanyar. Tomás Rodríguez, secretari d'acció sindical de la CGT, ha explicat que en l'actualitat ens veiem als carrers exigint i defensant drets que ja teníem conquistats, i és per això que l'exigència de CGT va dirigida tant al Govern com a la patronal i als sindicats del règim, perquè alguna vegada pensen en la classe treballadora.

CGT realitza una crida a la societat en el seu conjunt, especialment a la classe obrera, perquè es mobilitze i participe en quantes accions es plantegen en les pròximes setmanes per a rebutjar modificacions puntuals a unes lleis que només busquen el benefici dels mateixos a base de l'explotació i el sofriment de la gran majoria social.

CGT aposta per la derogació íntegrament de les reformes laborals “per a evitar acomiadaments massius una vegada finalitzats els ERTO de la pandèmia que encara ens assota, les indemnitzacions de misèria en cas d’acomiadament, l’increment de la temporalitat que impedeix a la gent poder desenvolupar projectes de vida dignes, el desmantellament de la negociació col·lectiva, la falta de supervisió per part de l’autoritat laboral en els ERO i la rebaixa quant als seus requisits”.

L’organització anarcosindicalista apunta “la urgència de mobilitzar-se com més prompte millor, per a evitar que els grans sindicats, tornen a negociar engrunes a canvi de prebendes que en absolut significaran cap mena de millora per a la classe treballadora” i per això crida a acudir a les concentracions convocades per a “reprendre els carrers en defensa dels interessos dels qui suporten la pitjor part de les crisis”.

 

Tags