University of Valencia logo Logo Department of Chemical Engineering Logo del portal

El Projecte "MASKZYME: INCORPORATION OF ENZYMES INTO HYGIENIC MASKS TO PROMOTE WASTE REDUCTION" guanyador de la VI Jornada d'Innovació en el Màster en Enginyeria Química

  • January 25th, 2021
Image de la noticia

El Projecte "MASKZYME: INCORPORATION OF ENZYMES INTO HYGIENIC MASKS TO PROMOTE WASTE REDUCTION", format pels estudiants Álvaro Carceller, Alejandro Gamir i Alejandro Ríos, s'ha alçat amb el Premi al Projecte més Innovador de la VI Jornada d'Innovació en Enginyeria Química, que cada any se celebra en el Màster d'Enginyeria Química de la Universitat de València.


Aquesta jornada posa en valor el treball realitzat pels estudiants en l'anàlisi, disseny de propostes de valor i de gestió de la I+D+i de reptes tecnològics en l'àrea de l'Enginyeria Química. La temàtica d'enguany s'ha emmarcat en l'àmbit de la “Innovació en les indústries bio-basades cap a una transició ecològica”. En aquests treballs es parteix d'una anàlisi de necessitats que porta cap a la proposta d'una innovació, que s'analitza des de les perspectives d'impacte, factibilitat i criteris de protecció i explotació intel·lectual i industrial. Les claus del seu disseny metodològic i implementació han causat interés en la comunitat científica i professional del sector de l'enginyeria química (https://doi.org/10.7203/attic.18.9019, https://doi.org/10.1016/j.ece.2018.07.001). 


La jornada, que s'ha dut a terme el 21 de gener de 2021 de manera digital, ha comptat amb la participació de 18 estudiants i 6 tribunals d'avaluació, que s'han reunit en estands virtuals per a debatre les claus de cadascuna de les innovacions proposades. A més del premi al millor projecte, altres idees han aconseguit mencions honorífiques a les següents categories:

-    Premi solidesa científic-tecnològica. Projecte PEFERENCE: Replacement of PET for packaging by its bio-based counterparts, equip composat per Jhon Lombana, Salvador Moreno, Ana Pérez y Bernardo Ríos.
-    Premi Impacte i Sostenibilitat. Projecte BIOBARR: New bio-bsed food packaging with enhanced barrier properties, equip compost per Ana Isabel Pérez, María Rodrigo i Belén Sánchez.
-    Premi Transferibilitat i Model de Negoci. Projecte BIODIAPER: Manufacture of totally biodegradable diapers, equip compost per Maria Carbonell, Ginebra Sánchez i JuanVi Martínez

Així, els estudiants han desenvolupat competències transversals com a treball en equip, pensament crític, emprenedoria i comunicació, que segur els seran de valor per al seu futur professional.