University of Valencia logo Logo Faculty of Chemistry Logo del portal

Pilar Mateo, guardonada amb el premi José Manuel Lara a l'ambició i el propòsit empresarial del Cercle d'Economia

  • May 5th, 2022
Image de la noticia

Pilar Mateo és una científica reconeguda internacionalment en el camp de la Química i a la seua trajectòria científica i empresarial ha vinculat el coneixement científic amb la realitat social de la pobresa, a través de l’ús de la tecnologia per a combatre els vectors transmissors de les principals malalties endèmiques que assolen el planeta. Figura en el rànquing de les top 10 dones científiques més prestigioses d’Espanya, i en els 100 primers llocs de les dones científiques més prestigioses del món.

Doctora en Ciències Químiques per la Facultat de Química de la Universitat de València, és doctora ‘honoris causa’ per la Universidad Anáhuac de Mèxic. Ha centrat la seua activitat en el desenvolupament de productes d’alta tecnologia amb la seua tècnica de microencapsulació polimèrica.

En l’actualitat té huit famílies de patents en més de 100 països del món. És presidenta de l'empresa INESFLY CORPORATION. En paral·lel a les seues investigacions científiques, realitza projectes socials per a millorar la qualitat de vida de les comunitats més vulnerables. Presideix també el MOMIM (Moviment de Dones Indígenes del Món).