Logo de la Universitat de València Logo Col·leció Espanyola de Cultius Tipus Logo del portal

IS_MIRRI21 virtual events: Matchmaking for Horizon Europe opportunities and MIRRI membership

  • 31 de maig de 2021
Latin American-Europe Symposium on Research Infrastructures

Amb l'objectiu d'explotar els recursos de MIRRI a través de la col·laboració amb unes altres IR a Europa i Amèrica Llatina, avançant així en la innovació i la investigació en biociències, aquests dos esdeveniments s'han creat amb l'objectiu de presentar oportunitats per a reunir els actors de la innovació en Ciències de la Vida i la biotecnologia en la mateixa taula.

15 i 17 de juny de 2021, 14:00 CEST

ZOOM

INSCRIPCIÓ AÇÍ (només una vegada per a tots dos esdeveniments)

Organitzat per la Universidad de Minho (UMinho) i la Sociedade Portuguesa de Inovação (SPI) en col·laboració amb el projecte RI-VIS H2020

Principals ponents

Nelson Lima (Universidad de Minho, UMinho); Joanna Bucka-Kolendo (Instituto de Biotecnología Agrícola y Alimentaria, IAFB), Rosa Aznar (Universitat de València, UVEG-CECT), Gerard Verkleij (Koninklijke Nederlandse Akademie Van Wetenschappen, KNAW), Isabel Carvalho Oliveira, Maria João Fernandes, Cristiana Leandro and Daniel Carapau (Red Portugal-Europe de I+D, PERIN)

Informació

Implementation and Sustainability of Microbial Resource Research Infrastructure for the 21st Century (IS MIRRI21) és un projecte de tres anys finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea. IS_MIRRI21 és un projecte científic que té com a objectiu establir una infraestructura d'investigació paneuropea denominada Infraestructura de Investigación de Recursos Microbianos (MIRRI)

com una entitat sostenible amb un conjunt de serveis i ofertes pròpies i diverses. IS_MIRRI21 va arrancar al febrer de 2020 amb 14 socis europeus i huit tercers, 20 dels quals són institucions acadèmiques i infraestructures d'investigació. Els membres del consorci de IS_MIRRI21 estan treballant conjuntament amb l'objectiu d'alleujar l'actual fragmentació de fons i informació de recursos biològics, eliminant la duplicació i la redundància a nivell nacional i paneuropeu.

MIRRI, com a producte final sostenible, pretén concretar als posseïdors de recursos biològics i als investigadors per a facilitar el lliurament eficient de recursos i serveis i satisfer les necessitats d'innovació en Ciències de la Vida i Biotecnologia, impulsant la col·laboració a través de les fronteres i les disciplines. MIRRI està format per més de 50 organitzacions membres, incloent institucions acadèmiques, Centres de Recursos Biològics Microbians (mBRC), Col·leccions de Cultius (CC) i experts d'11 països europeus (Bèlgica, França, Grècia, Itàlia, Letònia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Federació Russa i Espanya). MIRRI és una RI sense ànim de lucre concebuda a través de la col·laboració d'instituts d'investigació europeus, universitats, col·leccions culturals i organitzacions de consultoria, amb especial atenció als àmbits de la salut i l'alimentació, l'agroalimentació, el medi ambient i l'energia. Els serveis i ofertes de MIRRI se subministren a través dels recursos i l'experiència dels seus membres per a induir i sostindre la cooperació i la coordinació transnacional en la investigació i la innovació dins dels sectors de les Ciències de la Vida i la Biotecnologia. En la seua capacitat total, MIRRI compta amb més de 600.000 ceps de microorganismes i recursos microbiològics, més de 70 tipus de serveis diferents (incloent ofertes de formació, educació i consultoria) amb més de 30 fluxos de treball i compta amb més de 300 participants i beneficiaris directes en l'organització.

MIRRI prompte serà reconegut com ERIC (Consorci Europeu d'Infraestructures d'Investigació) per a servir als usuaris de les biociències i la bioindústria, facilitant l'accés a una àmplia gamma de biorecursos i informació d'alta qualitat i conforme a la legislació. Amb la col·laboració d'altres insfraestructures d'investigació i el treball de les autoritats públiques i responsables polítics, MIRRI contribueix a l'avanç de la investigació i la innovació a Europa per a crear una *bioeconomía sostenible, competitiva i resistent.

Ja siga com a expert, com a Estat membre, com a institució acadèmica o com a col·lecció de cultius, el MIRRI ofereix als seus membres l'oportunitat de formar part d'un gran i dinàmic laboratori en el seu conjunt, compartint i intercanviant coneixements, prestant serveis, guanyant visibilitat i exercint un paper únic en el panorama europeu de la investigació científica i la innovació en els àmbits de l'alimentació, la salut, l'agricultura, l'energia, les ciències ambientals, entre altres. L'afiliació a MIRRI està oberta a tota una sèrie d'interessats en la comunitat mundial de la innovació. Amb l'objetiu d'explotar els recursos de MIRRI a través de la col·laboració amb unes altres IR a Europa i Amèrica Llatina, avançant així en la innovació i la investigació en biociències, aquests dos esdeveniments s'han creat amb l'objectiu de presentar oportunitats per a reunir els actors de la innovació en Ciències de la Vida i la biotecnologia en la mateixa taula. En sinergia amb RI-VIS, un projecte finançat per Horitzó 2020 dissenyat per a augmentar la visibilitat de les infraestructures d'investigació europees (RI) a noves comunitats a Europa i més enllà, els socis de IS_MIRRI21 i els actors de la innovació dels marcs de Recerca i desenvolupament (I+D) a Europa presentaran oportunitats de finançament per a la col·laboració conjunta en els dominis esmentats i com convertir-se en membre de la xarxa MIRRI.

Agendes

Accedeix a les agendes del seminari web del 15 de juny i del taller del 17 de juny açí.

On cal inscriure's?

La inscripció a tots dos esdeveniments és gratuïta però obligatòria per a rebre els enllaços i les actualitzacions prèvies a l'esdeveniment. La inscripció estarà oberta fins a l'inici dels esdeveniments.

Enllaç d'inscripció: https://forms.gle/fYr6f3rHchNjG3yF9

Contacta amb nosaltres

Per a qualsevol informació addicional, contacte amb nosaltres escrivint-nos franciscorocha@spi.pt y tedoraaibu@spi.pt.