Logo de la Universitat de València Logo Col·leció Espanyola de Cultius Tipus Logo del portal

Rosa Aznar participarà en la 2ª Reunión Internacional del Proyecto CYTED-Proinfant

  • 12 de novembre de 2018
Programa Iberoamericano de Ciencia y Tecnología para el Desarrollo (CYTED)

Els dies 20 i 21 de novembre de 2018, en Medellín (Colòmbia), després de el “Simposio Internacional de Bacterias ácido lácticas y microorganismos probióticos”, tindrà lloc la 2ª 2ª Reunión Internacional del Proyecto CYTED-Proinfant “Alimentos vegetales con funcionalidad probiótica para poblaciones infantiles desnutridas”, en el qual participen 73 investigadors de 9 grups d'investigació de 7 països iberoamericans (Argentina, Colòmbia, Espanya, Guatemala, Mèxic, Nicaragua i Perú).

L'objectiu d'aquest projecte és elaborar aliments funcionals a partir de matèria primera vegetal de països llatinoamericans, utilitzant microorganismes autòctons, amb la fi principal d'afavorir a poblacions infantils iberoamericanes amb manques nutricionals.

La 2ª Reunió científica consistirà en una jornada intensiva que duran a terme els grups que formen part del projecte estratègic ProInfant “Alimentos vegetales con funcionalidad probiótica para poblaciones infantiles desnutridas”, en la qual estarà present un assessor expert en recerca amb bacteris làctics, tant des del punt de vista de la seua aplicació per a mantenir la qualitat i seguretat dels aliments fermentats, com de la seua utilització com probiòtics en l'àmbit de la salut. L'objectiu principal de la reunió és actualitzar els resultats de recerca realitzades en cadascun dels grups, determinar el grau de compliment d'objectius i establir les activitats conjuntes, bilaterals i/o multilaterals, per al pròxim any afavorint en la mesura del possible l'intercanvi de personal investigador en formació entre les diverses institucions.

La Institució participant en el projecte ProInfant que acull aquesta reunió és la Universidad de Antioquía, localitzada en Medellín, sent la seu de la reunió l'Escuela de Microbiología. La participació de Rosa Aznar Novella, directora de la Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus (CECT), s'enquadra dins del grup A.