Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

'Foto-síntesi', mostra de pintura i fotografia, al Botànic
'Foto-síntesi', mostra de pintura i fotografia, al Botànic

'Foto-síntesi' és el títol de l’exposició que, per acull segona vegada el Jardí Botànic de la Universitat de València amb els treballs de l’alumnat de l’assignatura Pintura i Fotografia de la titulació en Belles Arts (UPV), impartida per José Luis Cueto i Pilar Beltrán. Aquesta col·laboració brinda a l’alumnat l’oportunitat d’eixir de l’aula i de la zona de confort per plantejar una exposició en què han de vincular els seus treballs amb una sèrie de premisses concretes: el Jardí i la botànica.

El punt de partida d’aquesta mostra s’inicia amb una visita en grup dels 20 artistes participants al Jardí. Amb càmeres de tot tipus, des d’analògiques o digitals fins a mòbils i polaroids, l’alumnat va captar les imatges que després han servit de base a totes les peces realitzades. Durant dos setmanes, van treballar intensament, manipulant-les amb diferents dispositius com ara escàners, ampliadores, fotocopiadores i impressores, i intervenint amb altres tècniques com la pintura, collage, cianotipia o bòrax, entre altres.

Al llarg del procés, l’alumnat participant en Foto-síntesi ha après a adaptar els seus interessos i metodologies de treball habituals a una proposta d’elaboració ràpida que, en molts casos, els ha aportat noves eines i solucions formals. En tot açò ha estat fonamental la dinàmica de grup generada al taller, on a més de resoldre la part processual i adaptar-la a l’espai expositiu, han hagut de reflexionar sobre els vincles i les discrepàncies entre la pintura i la fotografia a l’hora d’interpretar el món, sobre la necessitat d’establir acords visuals per tal de retratar l’entorn i estancar el temps en imatges aturades. Una obsessió compartida per professionals de la fotografia i de la pintura per tal d’aconseguir eixes imatges que possibiliten l’observació i la descripció del relat vital en tota la seua extensió. Tot un desafiament.

COMISSARIAT: Pilar Beltrán i Carlos Peris.

Sala Hort de Tramoieres. Entrada gratuïta.

 

 

 

Període de l'esdevenimentd' 1 de febrer de 2019 a 24 de març de 2019. Tots els dies de 10:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València

 
Organitza

Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. .

www.jardibotanic.org

 

Contacta cicbotanic@uv.es

 
Més informació