Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

'La Soledat de la Màscara', de Paco Berdonces

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset inaugura l’exposició 'La soledat de la màscara' de l’artista Paco Berdonces, com una nova manera de mirar i de reconèixer.

Podem definir la màscara com una figura que representa un rostre humà, d’animal o purament imaginari, amb la que una persona pot cobrir-se el rostre per no ser reconegut o prendre l’aspecte d’un altre, aquesta té per a Paco Berdonces infinitat de possibilitats i jocs.

Paco Berdonces es va llicenciar en Belles Arts l’any 1986, encara que la seua carrera va començar als anys setanta de manera autodidacta. L’evolució de la seua obra el duu a la cerca de les expressions del cos humà, sobretot del rostre, que va treballant amb expressions canviants semblants a màscares. Segons el propi artista ens explica, personalment m’interessa, com a humanista, l’home, i especialment el seu rostre “on suposadament hi ha la veritat” o la seua veritat. “El retrat té a veure amb la seua veritat”.

Així ens convida a reflexionar al voltant d’una nova manera de mirar, nascuda de la necessitat d’un nou pensament des del qual puguem posar límits al nostre deliri tecnocràtic i a la devastació, i doncs, a nosaltres mateixos; aquesta feina titànica haurà de començar per la consecució d’una nova manera de mirar –i per tant, de reconèixer– cap a l’objectiu de trencar la gàbia on ens trobem atrapats.

La trajectòria expositiva de Paco Berdonces comença en 1974, des d’aquest moment i fins a l’actualitat ha realitzat més d’una trentena d’exposicions entre individuals i col·lectives, va rebre el segon premi de pintura en la XVIII Biennal d’Alexandria, ha exposat en països com ara Egipte o Itàlia. Hi va estar seleccionat per la Traetta Society de Londres per realitzar l’estatueta del Premi Traetta.

L’exposició estarà oberta al públic del 12 de març al 20 d’abril de 2020, de dimarts a diumenge, d’11 a 19 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València).

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 963166000

 

Període de l'esdevenimentDe 12 de març de 2020 a 20 d’abril de 2020. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge d' 11:00 a 19:00.

 
 
Lloc de realització

Col·legi Major Rector Peset

 
Organitza

Col·legi Major Rector Peset.

www.uv.es/cmrpeset

 

Contacta Culturacmrpeset@uv.es

 
Més informació