Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Observatori Astròmic Aras de los Olmos
2ª Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos. Inscripció oberta

Astronomia i desenvolupament.

Aras de los Olmos i els pobles del voltant van ser declarats Reserva Starlight per la UNESCO en 2017. En conjunt són un dels catorze millors llocs del planeta per a observar el cosmos. Des de llavors, Aras de los Olmos s'ha convertit en un municipi referent com a centre neuràlgic per a la recerca astronòmica i per la seva posada en valor del patrimoni natural i científic en honor del desenvolupament de la regió muntanyenca valenciana.

No en va, l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València, l'observatori astronòmic universitari en actiu més antic de l'Estat Espanyol –fundat en 1909 i declarat d'utilitat pública en 1919–, està situat en la Muela de Santa Catalina, una zona privilegiada de la nostra regió muntanyenca a 1.300 metres sobre el nivell del mar gairebé sense contaminació lumínica. En l'actualitat és un centre científic de primer nivell en el qual es realitzen activitats de recerca, docència i difusió de l'Astronomia.

És en aquest context té lloc la 2ª Edició de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos (UVAO) sota el títol Astronomia i desenvolupament.

L'edició d'aquest any de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos es dedica a estudiar la relació entre astronomia i desenvolupament, entre els avanços científics i les possibilitats que aporta l'univers a l'ésser humà. I és que parlar d'astronomia és parlar d'un camp de recerca que, pel seu enorme potencial per al desenvolupament sostenible de les zones rurals del territori, supera àmpliament les fronteres acadèmiques.

La inscripció és gratuïta i està oberta a tota mena de públic.  La matrícula es farà  a través del web del Vicerectorat de Projecció i Societat.

 

Data De 8 de juliol de 2019 a 26 de juliol de 2019. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Teatre Municipal, Plaça dels Serrans, 3, Aras de los Olmos

 
Organitza

Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València i l'Ajuntament de Aras de los Olmos.

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació