Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Fotograma de la pel·lícula ‘Fucking Åmål’
Cicle Amors lèsbics oblidats

Cicle Amors lèsbics oblidats

El cicle s’obri el dimarts 8 de maig al Col·legi Major Rector Peset amb la projecció de Walk on the Wild Side (‘La gata negra’, Edward Dmytryk, 1962), on malgrat la censura del codi Hays s’insinua i es deixa entreveure una relació entre una sensacional Bárbara Stanwick i Capucine, i on destaca el paper d’una molt jove Jane Fonda. La sessió següent serà el dimarts 15 de maig, amb el film Fire (‘Fuego’, Deepa Mehta, 1996), primera pel·lícula índia que va mostrar de forma explícita una relació entre dues dones i que amb l’estrena va provocar violentes protestes per obrir el diàleg sobre temes com ara la llibertat d’expressió i l’homosexualitat.

A continuació, el dimarts 22 de maig es podrà veure Fucking Åmål (Lukas Moodysson, 1998), pel·lícula de culte que mostra la relació de dues adolescents en una zona rural sueca, que ens permet parlar del descobriment del primer amor i de les relacions sexuals en l’adolescència. Finalment, el dimarts 29 de maig s’exhibirà If These Walls Could Talk 2 (‘Mujer contra mujer’, Martha Coolidge, Anne Heche, Jane Anderson, 2000), que planteja tres històries d’amor lèsbic que tenen lloc a la mateixa casa, però en distintes èpoques i parelles de diferents generacions.

Totes les pel·lícules s’exhibiran en versió original subtitulada en castellà i aniran precedides d’una presentació. A més, en acabar cada pel·lícula, se’n farà un breu col·loqui.

Programació:

08.05.2018 La gata negra

(‘Walk on the Wild Side’, Edward Dmytryk, 1962)

15.05.2018 Fuego

(‘Fire’, Deepa Mehta, 1996)

22.05.2018 Fucking Åmål

(Lukas Moodysson, 1998)

29.05.2018 Mujer contra mujer

(‘If These Walls Could Talk 2’, Martha Coolidge, Anne Heche, Jane Anderson, 2000)

Entrada lliure, aforament limitat

 

Data De 7 de maig de 2018 a 30 de maig de 2018. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Col·legi Major Rector Peset

 
Organitza

En el marc del programa ‘diversitats’, impulsat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) i en col·laboració amb l’Aula de Cinema de la Universitat de València..

www.uv.es/sedi

 

Contacta diversitats@uv.es

 
Més informació