Imaginar el Mediterrani

Imagen de parte de un andamio oxidado en una playa
Període de l'esdeveniment:
  • De 22 de setembre de 2017 a 23 de setembre de 2017. Divendres i dissabte de 08:00 a 21:00.
  • De 29 de març de 2017 a 4 de setembre de 2017. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 00:00 a 00:00.
 

Lloc de realització: IVAM

 
Descripció:

Congrés.

A l’actualitat no es pot obviar que el Mediterrani és un factor comú determinant en la construcció de la identitat dels territoris que el delimiten. Aquest espai límit ha estat construït en els imaginaris culturals, marcats per l’esdevenir de la història i els esdeveniments socioculturals. Els moments presents ens empenyen a preguntar-nos per la visió actual que existeix al voltant del Mediterrani i com aquesta està canviant d’acord amb les diferents condicions sociopolítiques.

El congrés Imaginar el Mediterrani sorgeix amb l’objectiu de conèixer, construir i desenvolupar noves narracions i relacions entorn al context sociopolític i artístic del Mediterrani al segle XXI, sempre tenint present els temps passats. Per aquest motiu, es planteja un aprofundiment als diferents àmbits que composen aquest espai cultural i artístic a partir de la presència de diferents perfils de l’àmbit teòric i artístic provinents de diverses geografies.

El contingut s’articularà al voltant de conferenciants convidats i comunicacions seleccionades a través d’una convocatòria internacional, que permeten mostrar la pluralitat d’identitats i posicionaments actius. La finalitat principal d’aquest congrés és plantejar un espai de debat i intercanvi de coneixements i experiències per potenciar xarxes de comunicació en el context del Mediterrani.

CONFERENCIANTS CONVIDATS

Nicolas Bourriaud, teòric i director de l’Espace d’Art Contemporain La Panacée (Montpeller)

Pedro Azara, arquitecte, comissari d’exposicions i professor d’Estètica en la ETSAB

Begum Özden Firat, professora de Sociologia en la Mimar Sinan Fine Arts University (Estambul) i investigadora

Maria Muracciole, directora del Beirut Art Center i comissària

Nadira Laggoune, directora del MAMA (Musée Public National d’Art Moderne et Contemporain d’Alger), comissària i professora

CALL FOR PAPERS

Les comunicacions podran ser treballs teòrics, artístics i investigacions que es focalitzen en la construcció d’imaginaris vinculats al context de la Mediterrània des de diferents disciplines: història de l’art, cultura visual, teoria de l’art, pràctica artística, filosofia, sociologia, antropologia, cinema, etc.

Les comunicacions podran articular-se en relació a les següents línies de treball:

Els contextos sociopolítics actuals, els seus canvis derivats en el marc de la Mediterrània, i les transformacions que s’han produït en l’àmbit de l’artístic.

La construcció i representació de l’imaginari col·lectiu en la contemporaneïtat que ofereix el Mediterrani.

Projectes artístics i teòrics associats a trajectòries d’artistes mediterranis o a treballs desenvolupats sobre aquest context sociopolític.

Exemples de gestió de projectes, espais i institucions -incloent crítica institucional- amb caràcter transformador, relacionats amb aquest marc d’acció.

COMITÈ CIENTÍFIC

La comunicacions seran seleccionades per un comitè científic format per experts/es de la Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández d’Elx, l’Institut Français de València i l’IVAM i hauran de ser treballs originals que no s’hagen mostrat abans en cap altre congrés.

Awatef El Ketiti Yahmedi, professora de l’àrea de Comunicació audiovisual i publicitat de la Universitat de València.

José Luis Cueto, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

Carmen García Muriana, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universidad Miguel Hernández d’Elx.

Gérard Teulière, director de l’Institut Français de Valence

Álvaro de los Ángeles, subdirector d’Activitats i Programes Culturals de l’IVAM.

Sandra Moros, conservadora de l’IVAM.

Els resums de les comunicacions hauran de contenir entre 2.500 i 3.000 caràcters -espais inclosos- i incloure paraules clau i referències bibliogràfiques. Els idiomes acceptats per a les comunicacions són valencià, castellà i anglès i hauran d’anar acompanyats del CV de l’autor (màxim 2 pàgines).

PUBLICACIÓ

Les comunicacions seleccionades formaran part de la publicació de les actes del congrés i seran editades en format digital amb ISBN. Els textos finals de les comunicacions han de contindre una extensió final màxima entre 15.000 i 16.000 caràcters, espais inclosos.

DATES

Data límit enviament del resum: 1 de maig de 2017.

Data de comunicació del resum acceptats: 15 de juny de 2017.

Data límit de lliurament text final: 4 de setembre 2017 (amb resum en castellà i anglès).

Els resums i els CV han de ser enviats en PDF al correu: actividades@ivam.es

INSCRIPCIONS

Les inscripcions s’han de formalitzar mitjançant el correu: actividades@ivam.es

Assistents al congrés: 30 euros

Estudiants (prèvia acreditació): 15 euros

Amics de l’IVAM: gratuït

Comunicacions acceptades: gratuït

CERTIFICATS

L’IVAM expedirà certificats d’assistència i comunicació als participants del congrés que hagen assistit a un 80% de les sessions

 
Organitza:

Càtedra d’Estudis Artístics de l’IVAM. Segle XX/XXI (IVAM-UV-UPV-UMH).

https://www.ivam.es/va/congres-imaginar-el-mediterraneo/

 

Contacta: actividades@ivam.es

 
Més informació:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies