Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Antiga piscifactoria de La Tosquilla (Titaguas)
Inscripció: Universitat Estacional de l'Alt Túria (18 de desembre)

L'Alt Túria forma part de la xarxa d'Universitats Estacionals de la Universitat de València, un programa impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb presència en 20 localitats valencianes. Enguany presentem la I edició de la Universitat Estacional de l'Alt Túria, fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, la Mancomunitat de l'Alt Túria, la Diputació de València i Caixa Popular.

“LES RESERVES DE LA BIOSFERA. NOVA RESERVA DE LA BIOSFERA DE L’ALT TÚRIA: OPORTUNITATS I DESAFIAMENTS”

Aquesta iniciativa està vinculada amb la recent declaració de la Reserva de la Biosfera de l'Alt Túria (2019), per la qual cosa la temàtica general girarà entorn de les Reserves de la Biosfera. En aquesta primera edició s'abordarà, des de nombrosos punts de vista, els temes relacionats amb l'establiment i manteniment d'aquest espai protegit, de les àrees protegides en general i de les Reserves de la Biosfera en particular, on s'inclou tant aspectes mediambientals com d'índole sociocultural i econòmic.

La jornada consistirà d'una sessió matutina composta per tres ponències convidades. En la primera, l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat de l'Alt Túria, i Gestora de la Reserva, Susana Romero, detallarà els valors pels quals s'ha declarat la Reserva, i esbossarà el seu Pla de Gestió. A continuació, la Catedràtica de Botànica de la Universitat de València, Dra. Eva Barreno, exposarà la seua experiència en la Reserva de la Biosfera de Muniellos, on ha desenvolupat nombrosos projectes d'investigació, coneixent la seua estratègia de gestió de primera mà. Finalment, el Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de València, Dr. Javier Esparcia, centrarà la seua intervenció en les possibilitats de desenvolupament local que, al seu judici, s'obrin a la comarca amb aquest reconeixement internacional.

Donat el caràcter públic de la Universitat de València, la inscripció en la Universitat Estacional de l'Alt Túria serà gratuïta (enllaç a la inscripció). Una primera edició que, donada la conjuntura, tindrà un seguiment telemàtic on-line. Un seguiment que podrà fer-se a través d'aquest enllaç que s'habilitarà minuts abans de l'inici de la jornada (enllaç a l'streaming). A més, totes les persones inscrites obtindran un certificat d'assistència.

 

Període de l'esdevenimentd' 11 de desembre de 2020 a 17 de desembre de 2020. Tots els dies de 13:25 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

En línia

 
Organitza

Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat

Mancomunitat de l'Alt Túria

Diputació de València

Caixa Popular.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació