Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Rector Peset

Nacionalistes reaccionaris, feixistes i dictadures

Cartell de l'esdeveniment

Període de l'esdeveniment: De 15 de novembre de 2017 a 17 de novembre de 2017. Dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 19:00.

 

Lloc de realització: MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat)

 
Descripció:

La inflació de nacionalisme, radicalisme i autoritarisme en el si de les dretes va ser un dels fenòmens característics de la primera mitat del segle XX i es va plasmar en el desenvolupament de moviments i cultures polítiques com ara el nacionalisme reaccionari i el feixisme, així com en les noves dictadures a què van donar lloc. Aquest Congrés proposa debatre al voltant d'aquestos processos, del caràcter transnacional de les cultures polítiques esmentades; dels seus canvis, la seua pluralitat interna i evolució; de les seues transversalitats, relacions e influències mútues. I, en segon lloc, es planteja l'anàlisi de les dictadures de dretes, debatent al voltant de les dinàmiques que permeten entendre el seu naixement, característiques i evolució, així com sobre les aliances i pugnes que es van donar entre els sectors polítics -nacionalistes, feixistes, etc.- que les van conformar. El congrés tindrà lloc al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), del 15 al 17 de novembre.

 
Organitza:

Proyecto Derechas y Nación en la España Contemporánea (UV), Institució Alfons el Magnànim, MuVIM. Departament d'Història Moderna i Contemporània, Facultat de Geografia i Història..

 

Contacta: julian.sanz@uv.es

 
Més informació:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies