Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació del llibre “Sermonario de Aviñón” a l’Aula Magna

Dijous 17 d’octubre a les 18,30 hores es presenta, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, el llibre “Sermonario de Aviñón” de Francisco Gimeno Blay i Mª Luz Mandingorra Llavata.

A l’acte hi intervindran, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport; Alfonso Esponera Cerdán, professor de la facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València; Albert G. Hauf, membre de l'AVL i catedràtic jubilat de la Universitat de València y Francisco Gimeno Blay, coautor del llibre.

El volum “Sermonario de Aviñón” recull, entre altres sermons, els de la predicació duta a terme a Mallorca pel mestre dominic Vicent Ferrer entre el mes de setembre de 1413 i començaments de gener de l’any 1414. Es coneix, gràcies als exlibris que hom pot llegir a les pàgines del manuscrit, que fou escrit pel dominic Antoni Anglada, frare qui formava part de la “companyia” i qui viatjà ensems amb mestre Vicent tot al llarg d’algunes de les seues campanyes pastorals. A la seva mort, aquest manuscrit romangué al convent dominicà avinyonenc per incorporar-se, finalment, a la biblioteca municipal de la ciutat papal, on s’ha conservat fins l’actualitat. L’edició d’aquest interessantíssim conjunt d’homilies en permet descobrir aspectes inèdits del tarannà del dominic valencià. Conegut des de bon començament, el manuscrit, però, ha romàs inèdit fins l’actualitat, quan es publica íntegrament el text.

 

Data 17 d’octubre de 2019 de 18:30 a 20:30. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna del Centre Cultural La Nau

 
Organitza

Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es

 
Més informació