Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Portada llibre
Fiona Reid, Newman University, Birmingham

Cicle de seminaris: "En el centenari de l’Armistici: salut, medicina i humanitarisme arran de la I Guerra Mundial (1914-1918)". 

Títol: "Modern medicine and old-fashioned drink and drugs: coping with wounds, disease and trauma on the Western Front".

La Primera Guerra Mundial es presenta sovint com a triomf mèdic al Front Occidental, atés que els cossos mèdics moderns van poder tractar els homes de manera més efectiva que en guerres anteriors. No obstant això, malgrat les noves tecnologies i els avenços en medicina i cirurgia, molts homes encara confiaven en els remeis més tradicionals. Utilitzaven medicaments patentats, bevien alcohol i fumaven tabac, de vegades prenien cocaïna o heroïna i sovint portaven amulets de sort, al igual que els primers avantpassats moderns i medievals. L'automedicació encara existeix a les guerres modernes i això ens porta a preguntar-nos fins a quin punt aquesta manera d'encarar és útil per ajudar els homes a fer front a les demandes del conflicte? En quin punt l'auto-medicació es torna destructiva i quin paper hauria d'exercir l'exèrcit en el seguiment i control de l'abús de substàncies?

Fiona Reid és Ajudant del Degà per Arts i Humanitats a la Facultat d'Arts, Societat i Estudis Professionals a la Newman University, Birmingham. La seua recerca està principalment interessada en les respostes socials i culturals a la guerra moderna, amb un interès particular a Gran Bretanya i França. El seu principal interès per a la recerca es troba actualment dedicat al pacifisme mèdic en la Primera Guerra Mundial i durant els anys d'entreguerres, i també l'automedicació entre les tropes de combat, principalment l'ús de drogues i alcohol.

Fiona Reid ha publicat àmpliament sobre lesions facials i ferides a la Primera Guerra Mundial i sobre els refugiats i desplaçats a la Segona Guerra Mundial. Recentment, ha publicat el llibre Medicine in First World War Europe: Soldiers, Medics Pacifists  (Bloomsbury, 2017).

 

Data 12 de desembre de 2018 de 16:00 a 19:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero". Palau de Cerveró. Sala de conferències.

 
Organitza

IHMC i SCHCT.

 

Contacta mrile@uv.es