Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Rector Peset

Cinema al Peset: Adam’s Rib (La costella d'Adan, George Cukor, 1949, 101’)

Poster de la película

En el seu paper com a un dels mitjans de comunicació de masses més importants des de principis del segle XX, el cinema ha exercit una influència molt important en la difusió, i inclús creació, de certs costums i llocs comuns que, d’igual manera, al mateix temps reflectien la realitat social de cada moment. En un moment com l’actual, en el qual s’està produint eixe qüestionament tan necessari dels plantejaments heteropatriarcals que s’han vingut arrossegant en la nostra cultura occidental des de fa segles, resulta pertinent detenir-se a analitzar com s’han reflectit (i continua fent-se) els rols de gènere en la pantalla. És interessant veure que homes i dones són representats seguint uns patrons determinats que responen a allò que “s’espera” d’ells segons els valors tradicionalment acceptats. No obstant aixó, és possible (i suggerent) assistir a títols que qüestionen, perverteixen o directament dinamiten aquest mode de representació i ens ofereixen un interessant debat sobre el món que ens envolta.


Dia: 13/03/18 (dimarts).
Hora: 18:00.
Lloc: Sala d’Actes.


Dins el cicle: Masculí i femení: rols i estereotips, coordinat per Júlia Olmo.
Presentació a carrec d’Esther Peris (Aula de Cinema).
Versió original amb subtítols en espanyol, projectada en digital, amb presentació i col•loqui.
Entrada lliure fins a completar l'aforament de la sala.


Organitza:                                                           Col·labora:

    


Adam’s Rib (La costella d'Adan, George Cukor, 1949, 101’).

Direcció: George Cukor Guió: Ruth Gordon, Garson Kanin Música: Miklós Rózsa Fotografia: George Folsey.
Intèrprets: Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Judy Holliday, Tom Ewell, David Wayne, Jean Hagen.

Sinopsi: Un exitós matrimoni d’advocats veu com es posa en joc la seua carrera i el seu matrimoni quan s’encarreguen d’un judici que enfronta a ambdós en el tribunal.

Llista d'enllaços:

Data d'actualització: 13 de març de 2018.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies