Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Exposició "Punto y seguimos. La vida puede más". Fins al 30 de gener al vestíbul del #CMRectorPeset.

  • 23 de gener de 2020
Image de la noticia

L’exposició que es troba instal·lada al vestíbul d’entrada del Col·legi Major Rector Peset, és obra del fotògraf Fernando Mármol Hueso. 

 

El tràfic d'éssers humans és un fenomen invisibilitzat per a la ciutadania. Moltes vegades no es detecten ni identifiquen situacions de tràfic, sent difícil combatre-ho si no es coneix. A través d'aquest projecte fotogràfic es pretén visibilitzar i sensibilitzar davant la situació d'abús i explotació de persones.

Un negoci que mou milions d'euros mentre sotmet a milers de persones a condicions d'esclavitud atemptant contra la seua dignitat i privant-les dels drets més elementals. Dones i homes que són captats en els seus països d'origen i traslladats al país de destinació amb la finalitat d'explotació laboral, sexual, mendicitat, comissió de delictes, tràfic d'òrgans o matrimoni forçós. A Espanya l'explotació sexual de dones i xiquetes és la destinació majoritària de les persones traficades.


És necessari conéixer per a poder mirar i mostrar, per això aquest projecte ha requerit d'un acostament a persones i institucions involucrades en accions contra la tracta i en projectes d'atenció social i pastoral a les víctimes. Aquest acostament ens ha permés conjuntament construir un relat en imatges, fent-los partícips i protagonistes a les pròpies víctimes també a través de les seues paraules plasmades en la frase que acompanya cada foto.

A través d'aquest projecte fotogràfic, l'exposició tracta de visibilitzar situacions de tràfic de persones i sensibilitzar sobre el seu abús i explotació. El treball fotogràfic està realitzat per Fernando Mármol, i l'exposició està organitzada per la Secció de Tràfic de la Comissió Episcopal de Migracions juntament amb diferents col·lectius i institucions involucrades en accions contra el tràfic de persones i projectes d'atenció social a les víctimes.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 gener de 2020, al vestíbul del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València).

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 963166000