Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Flamenc del Festival de las Minas de la Unión 2019. Juan Pinilla, cante i Pablo Barrionuevo, guitarra. Dimecres 30 d'octubre a les 20h.

  • 9 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Flamenc del Festival de las Minas de la Unión.

El Col·legi Major Rector Peset i l’Editoral Pre-textos coorganitzen aquest espectacle flamenc dedicat a artistes que han participat en el Festival de las Minas de La Minas de La Unión de Murcia. Enguany comptarem amb la veu de Juan Pinilla i la guitarra de Pablo Barrionuevo.


Juan Pinilla va obtenir la Lámpara Minera del Festival del Cante de las Minas de La Unión en 2007. En 2014 va ser nominat al Grammy Latino compartint nominació amb Paco de Lucía i Enrique Morente, entre d’altres.


Destaca en la seua trajectòria la labor de difusió del flamenc en llocs de difícil accessibilitat com les zones més deprimides de les illes de Cap Verd, algunes zones del Brasil, l'Iraq, on va participar en el Festarab, o Sudan. Ha actuat igualment al Japó, els EUA, Mèxic, Cuba, Azerbayán, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Turquia, Egipte, Luxemburg, Polònia, França, Itàlia, Portugal, Montenegro, entre més d'una vintena de països. Cantaor de tall ortodox, se sent seguidor de l'escola de Manuel Ávila, Cobitos, Vallejo, Pastora i Tomás Pabón, Mairena, Mojama i Chacón.

Coorganitzen: Editorial Pre-textos i Col·legi Major Rector Peset.

Entrada lliure. Aforament limitat.