Logo de la Universdad de Valencia Logo Colegio Mayor Rector Peset Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Cinema al Peset: cicle 'Coneix el món sahrauí a través del cinema' (2ª edició)

  • 20 julio de 2017
cartell

En aquesta segona sessió del cicle es projectarà el documental de Jordi Oriola Folch 'Fusells o pintades. La lluita noviolenta del poble sahrauí', seguit per un col·loqui conduït per Ahmed Omar, president de l'Associació de Saharauis en València (Zemmur) i amb l'assistència de Jordi Oriola Folch, director del documental.


Data: 20.07.17 (dijous)
Hora: 18.30 h 
Lloc: Sala d’Actes
Entrada lliure. Aforament limitat.


Projecció amb posterior col·loqui del documental ‘Fusells o pintades. La lluita noviolenta del poble saharaui’ (Jordi Oriola Folch, 2016).
Col·loqui conduit per Ahmed Omar, president de l'Associació de Saharauis en València (Zemmur) i amb l'assistencia de Jordi Oriola Folch, director del documental.

Sinopsi: El saharauis fa 40 anys que esperen el referèndum promès per l’ONU que els hauria de permetre autodeterminar-se i acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d’espera ha fet que la majoria de sahrauís vulguin tornar a la guerra per sortir de l’embarrancament. No obstant això, els activistes de la no-violència defensen que, amb la lluita no violenta, estan portant el Marroc a una posició insostenible avui dia. Per als activistes no violents, l’acció no violenta que estan portant a terme els saharauis fa que la lluita d’aquest poble formi part del món nou que ve i que estiguin construint una societat sana i fonamentada en els drets humans. Enmig d’aquest debat, els periodistes activistes de l’Equip Mèdia intenten explicar al món els abusos que pateixen els saharauis als Territoris Ocupats i ens faran de conductors de la història.


Organitza:                                                                                
   
Col·labora:
    


Lista de enlaces: