Logo de la Universdad de Valencia Logo del portal

  • Rector Peset

Derechos y culturas. Los retos de la diversidad en el espacio público y privado. Presentació del llibre d'Angeles Solanes. Dimarts 18 de desembre a les 19.30h

  • 13 de diciembre de 2018

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València presenta, al Col·legi Major Rector Peset, el proper dimarts 18 de desembre el llibre “Derechos y Culturas. Los retos de la diversidad en el espacio público y privado”, d’Ángeles Solanes.

La diversitat cultural és un element vertebral de les societats modernes i la seua gestió en els sistemes democràtics és inajornable. Aquesta diversitat sol associar-se, en bona mesura, a la pluralitat que ve de la mà de la immigració i desperta un cert recel. Els múltiples reptes de la pluralitat se situen ara en l'intent de gestionar-la per a aconseguir una interacció enriquidora, constructiva i respectuosa amb els drets humans.

 

Existeixen diferents elements de potencial conflicte, que al costat del context de crisi i al desmantellament de l'Estat de benestar, fan versemblant un repunt del discurs xenòfob. La forma de tractar aquests conflictes exigeix recursos humans i materials, i quan aqueixa inversió igualitària i redistributiva no es produeix passem al malestar social i a les patologies que afecten a totes les categories socials, acudint a la por i a la preferència nacional. D'ací, la imperiosa necessitat d'articular polítiques públiques i implementar mesures que permeten construir una convivència pacífica, afrontant i gestionant les possibles desavinences. 

 

Analitzar els desafiaments vinculats a la gestió de la diversitat cultural, exigeix abordar la tensió existent en les societats plurals entre llibertat i igualtat, així com la controvertida noció de cultura i la seua relació amb la identitat. Des d'aquesta perspectiva, poden examinar-se i afrontar-se els conflictes culturals que sorgeixen tant en l'espai públic com a privat.

 

Per a reflexionar de manera crítica sobre aquests temes, l'Institut de Drets Humans, el dia 18 de desembre, a les 19.30 h., en el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, organitza la presentació del llibre “Derechos y Culturas. Los retos de la diversidad en el espacio público y privado”, Ángeles Solanes, Tirant el Blanch, València, 2018. En aquesta trobada participaran, a més de l'autora, Javier de Lucas, director de l'Institut de Drets Humans i María Elena Olmos, secretària general de la Universitat de València.


L'Institut Universitari de Drets Humans, creat en 2005, com a centre específic de recerca multidisciplinària de la Universitat de València, contribueix així a l'avanç en el coneixement dels drets humans des de la sensibilització, la promoció, la reflexió i el diàleg, en un dia tal emblemàtic com el 18 de desembre, Dia Internacional del Migrant, alineant-se amb el compromís de Nacions Unides en la protecció efectiva i plena de tals drets.

 

Organitza: Institut de Drets Humans de la Universitat de València; Multihuri, Diversidad y Convivencia: Los derechos Humanos como guía de acción; Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades; Unión Europea, Fondo Europeo de Desarrollo Regional. Col·labora: Col·legi Major Rector Peset.
Entrada lliure. Aforament limitat.
 

 

 
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros con fines técnicos, de análisis del tráfico y para facilitar la inserción de contenidos en redes sociales a petición del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Para más información consulte nuestrapolítica de cookies