Logo de la Universdad de Valencia Logo Colegio Mayor Rector Peset Logo del portal

Exposició 'Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta'

  • 1 marzo de 2018
Image de la noticia

Data: de l'1/03/18 al 25/03/18.
Hora: dimarts a diumenge, d'11 a 19 hores.
Lloc: Sala de la Muralla.
Entrada lliure. Aforament limitat.


Organitza:   ​​Resultado de imagen de apiv ilustradores    
Col·labora:  Resultado de imagen de splash sagunt     Resultado de imagen de astiberri ediciones 

 

 


Segons les dades de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), a finals de juny de 2016 el nombre de persones refugiades, desplaçades internament i pendents de resolució de sol·licitud de protecció internacional superava els 68 milions. Aquest fet és producte de la greu situació que pateixen des de fa dècades les persones refugiades o a la recerca d’asil que fugen de països com Afganistan, Iraq, Nigèria, Sudan, Gàmbia o Siria entre d’altres.  

De l’informe anual 2017 La situació de les persones refugiades a España i a Europa elaborat per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) podem extraure que el dret d’asil a la Unió Europea ha experimentat grans canvis en els últims dos anys. En 2015 els països membres i davant la situació que es plantejava a les seues fronteres, van posar de manifest la seua incapacitat per donar una resposta comú, i 2016 es va caracteritzar per la posada en marxa de polítiques de caràcter restrictiu en aquests àmbits. 

Davant aquesta situació l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) va impulsar, utilitzant el poder comunicatiu de la il·lustració, una campanya gràfica oberta en suport de les persones migrants, víctimes d’aquesta situació. Així més de 270 il·lustradors i il·lustradores de diversos països com Síria, Rússia, Itàlia, França, Irlanda, Mèxic, Xile, Argentina o Espanya han aportat les seues il·lustracions com a ferramentes sensibilitzadores. 

El que s’exposa a la Sala de la Muralla és la selecció de 150 imatges que componen l’exposició Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta. Els il·lustradors i il·lustradores que hi participen suposen una representació intergeneracional de professionals de diferent trajectòria, entre els quals podem trobar premis nacionals d’il·lustració i de còmic com Andrés Rábago El Roto, Isidro Ferrer o Ajubel; autors consolidats com Paco Giménez, Javier Velasco, Judas Arrieta o Malota; i emergents com Julia Cejas, Núria Tamarit, Cachetejack, Negrescolor o Sonia Pulido.  

 

Lista de enlaces: