El passat mes de març el Degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, D. Federico Pallardó va rebre de mans de Sra. Sonia Clapés, professora del Departament de Bioquímica i Presidenta del Consell Científic d'Institut de Ciències Bàsiques i Preclínicas de l'Havana (ICBP) “Victòria de Girón”, la medalla commemorativa del 50 aniversari de la seua fundació. Aquesta distinció reconeix la labor a l'estreta col·laboració investigadora duta a terme entre les nostres institucions i especialment amb la Facultat de Medicina i Odontologia.

 


Encara que després de la signatura del conveni en 1.997 es van produir accions de cooperació en diferents camps, aquestes es van intensificar a partir de 2.005 gràcies a la col·laboració del professor Guillermo Sáez Tormo, Catedràtic del departament de Bioquímica i Biologia Molecular i Cap de Secció del Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Dr. Peset. És per açò, que durant aquest mateix acte s'ha lliurat també la medalla al reconeixement del professor Sáez per la seua dedicació professional i contribució en l'àrea de la Bioquímica Clínica i la Biologia Molecular.

 


Durant l'acte, el Vicerector d'Internacionalització i Cooperació, D. Guillermo Palao Moreno, va posar de manifest les nombroses iniciatives de participació que la Universitat de València duu a terme amb Cuba i especialment amb l'Havana no solament en recerca, sinó també en projectes de cooperació internacional així com en activitats dirigides a l'enfortiment institucional, acadèmic i social, sent la universitat espanyola que més fons destina a la cooperació al desenvolupament.

 


L'Institut de Ciències Mèdiques de l'Havana, creat en 1.976 amb l'objecte de formar professionals tant de grau com de postgrau en l'àrea de la medicina, canvia la seua denominació en 2.009 a la d'Universitat de Ciències Mèdiques de l'Havana, oferint 13 graus, 21 especialitats tècniques i 61 programes de formació d'especialitats, a més de 47 programes de màster i dos Doctorats Curriculars.

Date: 2 de march de 2016.

Place Facultat de Medicina i Odontologia.

Images: