El professor Josep Montesinos, nomenat Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de la Història

El professor Josep Montesinos

El professor d’Història de l’Art Josep Montesinos i Martínez ha sigut nomenat Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de la Història. Es tracta d’una institució que funciona des del segle XVIII i que és una de les més antigues i prestigioses d’Europa. La categoria d’Acadèmic Corresponent es va crear el 23 de març de 1770 per a historiados de mèrit que residiren fora de la Cort o en l’estranger. La designació de Montesinos es va produir el passat 17 de juny.

Josep Montesinos és Professor Titular de la Universitat de València, en el Departament d’Història de l’Art. És doctor en Història, llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Magisteri. Ha sigut director del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València i director de la revista Ars Longa, Quaderns d’Art entre els anys 2001 i 2009. Actualment és un dels responsables d’Iniciatives de Projecció Territorial del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

Ha sigut director del Programa de Doctorat amb Menció de Qualitat ‘Art, Paisatge i Cultura Visual’. És coordinador d’Història de l’Art en les Proves d’Accés a la Universitat i de l’itinerari de Conservació Preventiva del Patrimoni Artístic en el Màster de Patrimoni Cultural de la Universitat de València.

Els seus camps d’investigació se centren en l’art de l’antiguitat (ceràmica, iconografia) especialment en la denominada Terra Sigillata, en el patrimoni historicoartístic (identificació, estudi, difusió, posada en valor, didàctica, defensa), així com en temes de patrimoni cultural valencià. Compta amb una nombrosa bibliografia (llibres i articles) sobre els temes indicats.

Last update: 1 de july de 2011 11:20.

News release