Emotiu adéu a l'exrector de la Universitat Joaquín Colomer

Joaquín Colomer.

Joaquín Colomer, rector de la Universitat de València entre 1979 i 1984, ha estat incinerat aquest divendres a València, en el transcurs d'un acte emotiu amb presència de personalitats del món universitari i de la política. Colomer es va morir dijous. El rector Esteban Morcillo ha lamentat profundament la pèrdua de Colomer, de qui va ser alumne en la Facultat de Medicina.

Joaquín Colomer Sala (Madrid, 1924) era un prestigiós metge, que va ocupar importants càrrecs de gestió universitària. També va destacar en la política, i va ocupar el càrrec de conseller de Sanitat en els governs del socialista Joan Lerma.

Llicenciat en Medicina el 1948, va aconseguir la Càtedra de Pediatria de la Universitat de València el 1970. Des de març del 1977 i fins a gener del 1978 va ser el responsable de la Direcció General de Salut Pública del Consell del País Valencià. L'any 1985, Joan Lerma el va nomenar conseller de Sanitat i Consum, càrrec que va abandonar el 1995.

Joaquín Colomer Sala va ser vicerector de la Universitat de València al Campus d'Alacant entre 1978 i 1979. A continuació, va ser nomenat rector a València. Va presidir la Conferència de Rectors Espanyols entre 1982 i 1984.

El rector Esteban Morcillo ha lamentat profundament la pèrdua de Colomer, de qui va ser alumne en la Facultat de Medicina.
Esteban Morcillo ha valorat la implicació personal de Colomer en l'ensenyament i la sanitat pública, i ha destacat la seua gran vocació docent i l'impuls que va donar a la Universitat.

Last update: 13 de january de 2011 21:54.

News release