L’obra ‘Máquina’, de Dolors Alberola, guanyadora del Premi de Poesia César Simón de la Universitat de València

Dolors Alberola.

L’obra ‘Màquina’, de la poeta Dolors Alberola, ha estat la guanyadora del Premi de Poesia César Simón del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. El jurat, integrat per Jaime Siles, Julieta Valero, Antonio Cabrera, Susana Benet y Begonya Pozo, reunit el passat 25 de setembre, va decidir atorgar el guardó en la seua novena edició a aquesta obra de Dolors Alberola.

D’acord amb el jurat, aquesta edició ha destacat, com és habitual, per la gran quantitat i qualitat d’exemplars rebuts. En aquesta ocasió han estat cent trenta volums els que han arribat des dels punts més diversos de la geografia espanyola, així com des d’Amèrica i Europa contribuint a la universalització del premi.

Dolors Alberola és una poeta espanyola nascuda en 1952 que compta amb nombrosos premis literaris i publicacions entre les quals destaquen: Cementerio de nadas (1998), Conversaciones con Uriel, el pacificador de cosas (2001), El monte trémulo (2003), Acaso más allá (2006), El libro negro (2006), Del lugar de las piedras (2009) y Sobre la oscuridad (2011). Traduïda al gallec, català, portugués, francés, italià, àrab, serbi, romanés i rus, la seua obra ha estat arreplegada, entre unes altres, en les següents antologies: La palabra debida (2000); Mujeres de carne y verso (2001); Poetisas españolas, antología general (2002) y Trato preferente. Voces esenciales de la poesía actual en español (2010). Ha col·laborat en la premsa literària, revistes especialitzades i publicacions col·lectives.

Pròximament, l’obra guanyadora d’aquesta edició serà publicada en l’editorial valenciana Denes i se celebrarà una cerimònia de concessió del premi.

Last update: 2 de october de 2012 12:40.

News release