La periodista i escriptora Carmen Amoraga rep el premi Dones Progressistes 2011

La periodista i escriptora Carmen Amoraga.

La periodista i escriptora Carmen Amoraga ha estat reconeguda aquest dimecres, 23 de març, amb el premi Dones Progressistes 2011. Va lliurar el guardó el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Els Premis Dones Progressistes 2011 es lliuraren a l’Ateneu de València. Entre les dones guardonades es troba la periodista i escriptora Carmen Amoraga, qui rebrà el premi de mans del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

La Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana ha atorgat el premi a Carmen Amorga per “la seua complicitat amb les dones des del món de la literatura”. I ha considerat que “a la seua obra, apareix l’humor com una estratègia per a protestar contra codis de comportaments tradicionals i contribuir així a la desmitificació dels tabús”.

Les altres dones guardonades en la dinovena edició dels Premis Dones Progressistes són el col·lectiu Mujeres Anónimas que Aman Demasiado (MAQAD); la bibliotecària Elisa Sanchis Pérez; la sociòloga, investigadora i crítica de cinema Pilar Aguilar Carrasco; i la fiscal delegada de violència de gènere de València Rosa Guiralt.

Actualment, Carmen Amoraga és assessora en relacions amb els mitjans de comunicació en el Rectorat de la Universitat de València. Llicenciada en Ciències de la Informació, ha desenvolupat diferents tasques com a periodista per a ràdio i televisió. Ha treballat en el diari Levante-EMV i ha col·laborat en tertúlies de Punto Radio, Ràdio 9 i Canal 9.

La seua darrera novel·la, El tiempo mientras tanto, ha estat finalista del Premi Planeta 2010. Però Amoraga ja va obtindre el II Premio Ateneo Joven de Sevilla amb la seua primera obra, Para que nada se pierda. La següent, La larga noche, va ser Premi de la Crítica Valenciana. A aquesta li va seguir Todas las caricias, i amb Algo tan parecido al amor va ser finalista del Premi Nadal 2007. Altres títols que ha publicat són Todo lo que no te contarán sobre la maternidad i Palabras más, palabras menos.

Last update: 23 de march de 2011 09:34.

News release