Logo del portal
We Are: els nostres Alumni
Álvaro Carceller Toselli
ÁLVARO CARCELLER TOSELLI

Alumni Motivem 2020 - 2021

Màster en Enginyeria Química en l'Escola Tècnica Superior d'Ingenieria (ETSE).

Biography

ALUMNI Motivem 2020 - 2021

La trajectòria en MOTIVEM va començar en desembre del 2020, quan en una assignatura del Màster en Enginyeria Química els meus companys i jo vam haver de desenvolupar una idea innovadora. En aquesta assignatura, anomenada Innovació, aconseguirem guanyar el primer premi de la classe, ja que la idea a priori era bastant bona. Una vegada vam ser conscients de la qualitat de la idea, vam anar a parlar amb el professor de l'assignatura i li comentarem que teníem pensat presentar-nos a MOTIVEM, per si el volia ser el nostre coordinador.

Ell, afortunadament, va acceptar sense problemes, per la qual cosa de seguida ens vam posar a buscar dos integrants més (ja que érem tres) perquè el grup fora multidisciplinari i que ens ajudaren en aquells aspectes que necessitàvem reforçar de la idea. La idea principal era la microencapsulació d'un enzim en una màscara quirúrgica, per a evitar que acabe com a residu.

Una vegada tanquem el grup, ens vam posar a treballar a fons en la idea, donant-li un enfocament més innovador i complet, ja que en l'assignatura esmentada anteriorment només vam haver de realitzar un poster. Per a MOTIVEM, havíem d'emplenar un document centrant-nos en les característiques de la idea, explicant per què era innovador, multidisciplinari...

Realment va ser complicat explicar totes aquestes característiques a causa de la poca quantitat de paraules que permetien afegir. De la mateixa manera, vam haver d'aprofundir molt més en tot el procés de fabricació de la màscara, des de l'inici, que era la producció de l'enzim, fins al tractament de la deixalla, que era la màscara una vegada s'havia utilitzat. Aquest punt també va ser complicat ja que havíem de resumir de manera molt concisa.

Sincerament, vam haver de donar-li moltes voltes a tot el text que redactarem i els coordinadors cada vegada ens demanaven més i més; pel que va ser un treball llarg. Gràcies a això, vam poder entregar finalment un treball molt complet i que va incloure tots els aspectes importants del projecte. A més del text a emplenar, vam haver de realitzar un vídeo en el qual s'explicara tot el projecte de manera escarida, però aquesta part ens va resultar més senzilla.

Una vegada passem la primera fase, vam haver de preparar una exposició en la qual haguérem d'explicar tot el projecte en tan sols tres minuts, va ser l'etapa més dura del projecte. Després d'una primera exposició de prova, ens van donar moltes indicacions en les quals millorar, però ens ho prenerem molt de debò i l'exposició final va ser la part que millor ens va eixir.

Per a finalitzar, participar en aquest programa és una experiència que recomanaria a tothom, ja que a part de treballar molt, et permet veure el teu projecte des d'angles que abans no tenies al cap, gràcies al treballar amb persones d'altres àrees.

Formació

  • Grau en Enginyeria Química en l'ETSE (Escola Tècnica Superior d'Ingenieria).
  • Màster en Enginyeria Química en l'ETSE (Escola Tècnica Superior d'Ingenieria).