María Pilar Alguacil Marí
MARÍA PILAR ALGUACIL MARÍ

Knowledge area: Financial Law and History of Law
Department: FINANCIAL AND TAX LAW
(+34) 96 162 52 90
pilar.alguacil@uv.es
Biography
  • Llicenciada en Dret, 1988.
  • Doctora en Dret per la Universitat de València, febrer 1993.
  • Catedràtica de Dret Financer i Tributari en la Universitat de València.

Autora de més de 100 publicacions científiques, en forma de llibres, capítols de llibres i col·laboracions en revistes nacionals i internacionals. Directora del Diploma pràctic de tributació empresarial, i del Curs d'especialització en Gestió tributària i comptable per a cooperatives, títols propis de la Universitat de València.

Autora de més de 100 publicacions científiques, en forma de llibres, capítols de llibres i col·laboracions en revistes nacionals i internacionals. Ha coordinat tres projectes d'investigació del programa de recerca fonamental no orientada, sobre Polítiques públiques en matèria d'Economia social, Emprendimiento social i crisi de l'Estat del benestar, i sobre Economia col·laborativa, Economia social i benestar.

Projecte coordinat: L'Economia Social en les Polítiques Públiques. Anàlisi multinivell des de les perspectives jurídica i de política econòmica. Subprojecte 1: LES POLITICAS PUBLIQUES EN EL TRACTAMENT FISCAL I D'AJUDES PUBLIQUES A les ENTITATS DE LA ECONOMIA SOCIAL, finançat per  MCNN - Ministeri de Ciència i Innovació (DER2009-14462-C02-01/JURI)

Projecte coordinat: El emprendimiento social davant la crisi de l'ocupació i del benestar social. Subprojecte 1: FACTORS NORMATIUS I DE POLITICAS PUBLIQUES EN EL EXITO DE L'EMPRESA SOCIAL, NPIF, Programa Nacional de Projectes de Recerca Fonamental, Ministeri d'Economia i Competitivitat (DER2012-39223-C02-01)

Projecte coordinat: Economia col·laborativa, Economia social i benestar. Subprojecte 1: L'ECONOMIA SOCIAL I COL·LABORATIVA COM A INSTRUMENT DE POLITICAS PUBLIQUES, ProgramaEstatal de Recerca, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat,Ministeri d'Economia i Competitivitat-FEDER, (DER2015-65519-C2-1-R)

Ha assessorat a organitzacions representatives de l'Economia social, com CEPES, CCAE, COCETA o CONFESAL, en la presentació de propostes de reforma del règim fiscal de cooperatives i societats laborals, i en les diverses qüestions fiscals lligades al sector.

Directora del Diploma pràctic de tributació empresarial i del Curs d'especialització en Gestió tributària i comptable per a cooperatives, títols propis de la Universitat de València.

Subjects taught and teaching methods
35095 - External internshipsPrácticum
35228 - External internshipsPrácticum
35229 - Degree Final projectWork end of studies
43172 - Commercial companiesSeminars, Theory, Tutoring
43187 - Direct taxationSeminars, Theory, Tutoring
43192 - Master's final projectWork end of studies
Profile
Anual
Tuesday de 10:00 a 13:00. DESPATX 2B06 - EDIF. DEPARTAMENTAL FAC. DRET