Arranca el curs 2017-18 del Projecte Estalmat, d’estímul del talent matemàtic, amb la celebració del desè aniversari

  • Press Office
  • October 10th, 2017
 
Participants en l'acte d'inauguració del curs d'Estalmat.
Participants en l'acte d'inauguració del curs d'Estalmat.

Quasi cinc-centes persones van assistir dissabte 7 d’octubre, al teatre Tívoli de Burjassot, a l'acte d’inauguració de curs del projecte EstalmatCV –que se sol celebrar en la Sala Charles Darwin de l'Aulari interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna–. El canvi d’escenari s'explica perquè, alhora que es donava la benvinguda a l'alumnat de l'onzena promoció (xiquets i xiquetes nascuts en 2004 o 2005), se celebraven els deu anys des de la implantació del projecte a la Comunitat Valenciana.

La ja també tradicional conferència de divulgació científica que suposa l’inici i arrencada de les activitats lúdic-matemàtiques i extracurriculars que es realitzen els dissabtes, va ser substituïda per un festival al com estava convidat tot l'alumnat que ha passat açò anys pel projecte.

El curs comença sempre per un campament en la ciutat de Requena i en un vídeo al·lusiu es van recordar els deu campaments realitzats aquests anys, homenatjant al professor Antonio Ledesma, ànima del mateix i un dels membres fundadors del projecte. Elena Thibaut i Alejandro Miralles també co-fundadors van conduir l'acte.

Seguidament van prendre la paraula membres de la primera promoció que, en la seua majoria ha acabat els estudis universitaris de grau i màster. Alguns dels quals no estaven presents per estar cursant estudis fora de la Comunitat (República Txeca, Edimburg, Barcelona,…) van enviar vídeos de felicitació.

El coordinador i fundador del projecte Rafael Crespo i José Gómez, president de la societat Asfames (de familiars i amics) amb sengles parlaments van centrar l'atenció en el ja consolidat grup de professors repartit en les províncies d'Alacant, Castelló i València i en el necessari suport de les famílies. Els resultats de l'alumnat posen de manifest la bondat de les accions realitzades, a l'una de l'amistat i unió que acompanya a les diverses promocions fins i tot quan han abandonat els quatre anys que solen romandre assistint a les activitats en les tres universitats: UV, UA i UJI.

Una de les grans sorpreses va ser l'actuació d'una orquestra formada per alumnat de diverses promocions els quals, dirigits per María José Claramunt (també mare d'un alumne), van interpretar diverses obres culminant amb una xicoteta composició feta ad hoc per la directora.

Les autoritats presents van ser l'acadèmic de la Real Acadèmia de Ciències Exactes Físiques i Naturals, José Bonet Solbes; el coordinador del CSIC a la Comunitat Valenciana, José Pío Beltrán Porter; el director del Departament de Matemàtiques de la UJI, Carlos Galindo Pascual; la directora de l'Oficina d'Accés de la UA, Mariola Molina Vila; i el secretari de la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana, Tomás Queralt Llopis, que van acompanyar a Rafael Crespo, en aquell temps vicerector d'estudis de Postgrau de la Universitat de València, a qui es va rendir un homenatge pels companys de projecte i pels membres d’Asfames.

En els seus parlaments van traslladar la força i consolidació del projecte, els bons resultats que s'observen i la p–rojecció del mateix com a gestor i estimulador del talent matemàtic precoç.

 

More information: