EDUMEDIA: Portal de vídeo per a la docència

  • Juan Perez Garcia
  • November 16th, 2020
Image de la noticia

El Servei d'informàtica de la UV llança un nou portal de vídeo per a docència, anomenat EDUMEDIA. El nou Edumedia, basat en el programari Kaltura, permetrà a qualsevol PDI/PAS depositar arxius multimèdia de qualsevol tipus, per a la seua posterior compartició i/o visualització en Aula Virtual o Internet.

Edumedia. 

En Edumedia es permeten:  

Vídeos en qualsevol format, arxius de so, àudios i altres arxius multimèdia. Edumedia converteix el nostre vídeo o arxiu a diversos formats, optimitzats per a visualitzacions en dispositius portàtils, telèfons intel·ligents i ordinadors.  

Enregistraments Express que es podran realitzar al moment usant la càmera web, i des del propi Edumedia. 

Enregistraments de vídeos, compostos per la nostra veu, la nostra càmera web i una captura de la nostra pantalla o escriptori. Una solució d'enregistrament personal anomenat Personal Capture, que funciona usant un programari descargable per a Windows o Mac. 

Vídeos de Youtube. Es permet pujar un vídeo públic de Youtube si així ho necessitem. 

Qüestionaris en vídeo (Quiz). També podem pujar o gravar un vídeo i crear un qüestionari sobre el vídeo, usant l'última versió de l'editor d'Edumedia. Els resultats dels qüestionaris es depositen en Aula Virtual. 

Ús d'Edumedia. 

Es pot treballar en Edumedia sense necessitat d'eixir d'Aula Virtual, o des del portal de vídeo associat (https://edumedia.uv.es. Per a pujar, gravar i editar vídeos, entre moltes altres coses, simplement farà falta accedir al menú Edumedia en Aula Virtual.  

Aquests continguts poden ser compartits sense problemes en els cursos/comunitats d'Aula Virtual i fins i tot poden ser visualitzats, si així es decideix, per persones alienes a la UV des del nostre portal de vídeo (similar a Youtube o MMedia) https://edumedia.uv.es. 

IMPORTANT: Còpia de seguretat de continguts. 

Edumedia no ha de tractar-se com un repositori per a emmagatzemar elements multimèdia durant molt de temps, sinó perquè estiguen disponibles durant l'actual quadrimestre o curs acadèmic. L'usuari ha de quedar-se sempre l'original o una còpia dels continguts que es pugen a Edumedia, a manera de còpia de seguretat o còpia de seguretat, ja que cada cert temps es pot procedir a eliminar continguts del núvol. 



Tota la documentació referent a Edumedia, està disponible en ANGELA, des de:
https://angela.uv.es/pages/viewpage.action?pageId=59671418